"Komşu TV" İkinci Programını Çekti

Mersin Üniversitesi (MEÜ) İletişim Fakültesi'nde okuyan bir grup öğrencinin hem kendilerini geliştirmek hem de günümüzdeki güncel konuları konuşmak için 'Komşu Tv' adı altında başlattığı tartışma programı çalışması devam ediyor.

İlk programı öğrenci evinden yapan Komşu Tv, ikinci programını ise MEÜ Çiftlikköy Kampüsü önünde çekti. İlk programda 1980 öncesi medya ve medya patronları ile günümüz medya ve medya patronları arasındaki fark, sansür, alternatif medya ve sosyal medyanın gücü konularında görüşler tartışılırken, bu programda ise 19 Aralık 2013 tarihinde yaşanan rektörlük işgali eylemine katılan ve olayın ardından 'tedbir' kararı ile okula alınmayan öğrenciler Komşu Tv'de sıkıntılarını anlattı. Öğrencilerin kurduğu çadırın önünde çekilen programda, tedbir kararı alınarak okula alınmaya öğrenciler görüşlerini bildirdi. Programı Gazetecilik Bölümü 4. sınıf öğrencisi Gültekin Agri sundu. Programda editörlüğü Serhat Açar yaparken, Mikail Eren, Mustafa Akbayır, Mustafa Ünal Uysal, Eray Alban ve Sidar Eren'de programın yapılmasında görev aldı. İkinci programla ilgili açıklamalarda bulunan Genel Yayın Yönetmeni Gültekin Agri, yaptıkları programlarla hem güncel konuları tartıştıklarını hemde kendilerini bu yolla geliştirdiklerini ifade ederek, "İlk programımız bizim için çok acemice geçti. Ancak bu programımız biraz daha derli topluydu. Tabi ilk defa bu tür program yaptığımız için hatalarımız oluyor. Bunu her geçen program azaltmaya çalışıyoruz. Önümüzdeki programlarda daha iyi olacağımızı düşünüyorum. Bu bizim açımızdan güzel oluyor. Sonuçta amatör bir ruhla da yapsak bizim bu işte gelişmemize katkı sağlayacaktır. Emeği geçen bütün arkadaşlarıma ve konuk olan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Bundan sonrada bu çalışmanın devam edeceğini belirten Agri, "Bu çalışmada bir hedef yakalayacaksak, bunun başarılı olmasını istiyorsak tabi ki bu programı sürdürmemiz gerekiyor. Bunu da sürdüreceğimize inanıyorum. Herkesin desteğini bundan sonraki programlarda da bekliyoruz. Programları izlemek isteyen arkadaşlar sosyal paylaşım siteleri üzerinde açılmış 'Komşu Tv' sayfalarından programları izleyebilirler" diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 18 Şubat 2014, 14:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER