KKTC'de Türk elçiliğine Rum bayrağı!

KKTC'deki bazı sendikaların oluşturduğu sendikal platform bugün KKTC meclisi önünde yeni bir eylem gerçekleştirdi. Eylemi izleyenler kendilerini Kıbrıs Rum kesiminde zannetti

KKTC'de Türk elçiliğine Rum bayrağı!
Türkiye Büyükelçiliği'nin de meclis karşısındaki binada yer alması, yaklaşık 2 bin eylemci ve muhtemel bir provakasyona karşı polisin her iki bina çevresinde barikatlarlarla güvenlik tedbiri aldı.  Gösteride 4 itfaiye aracı da hazır bekletildi. 

Daha önceki mitinglerde açtığı Türkiye karşıtı pankartlarla dikkati çeken Baraka Kültür Merkezi adlı marjinal grup, bu kez de bölgeyi gören ve Türkiye karşıtı yayınları ile bilinen Afrika gazetesinin balkonunda tartışmalı “Ha… “ pankartını açtı.

Sendikacıların taşıdıkları ”Ankara Ellerini Yakamızdan Çek”, ”TC Devleti Kıbrıstan Defol” yazılı pankartlar nedeniyle polisin müdahelesi sırasında arbede yaşandı.

Bir eylemcinin elçilik duvarına Kıbrıs Cumhuriyeti bayrağı asma teşebbüsüne polis engel oldu. Sivil polisle eylemciler yumruklaştı. Rum kesiminden gelen çok sayıda medya mensubunun izlediği olaylarda polis iki göstericiyi göz altına aldı. 

Polisin müdahalesinin ardından eylemciler dağılırken, bölgede trafiğe kapatılan yollar da yeniden açıldı. 

Birkaç sendika yöneticisi ise meclis önünde beklemeye devam ediyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER