Karlıtekin Mersin’de Ziyaretlerde Bulundu

DEVA Partili Karlıtekin Mersin’de Ziyaretlerde Bulundu

Karlıtekin Mersin’de Ziyaretlerde Bulundu

DEVA Partili Karlıtekin Mersin’de Ziyaretlerde Bulundu

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Yerel Yönetimler ve Şehircilik Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Candan Karlıtekin Mersin’de çeşitli ziyaretlerde bulundu. DEVA Partisi Mersin İl Başkanı Cenk Cenkcimenoğlu, İlçe başkanları, il ve ilçe yöneticileri ile birlikte, Mersin Gazeteciler Cemiyeti, Akdeniz Muhtarlar Derneği, Mezitli Balık Pazarı ve semt pazarı ziyaretinde bulunan Karlıtekin, yaşanan sıkıntılara karşı partisinin çözüm önerilerini aktardı.

İlk olarak İl binasını ziyaret ederek burada ilçe başkanları, il ve ilçe yöneticileri ile bir araya gelen Karlıtekin, yaptığı toplantıda Mersin’deki çalışmaları değerlendirdi. Farklı şehirlerde yapılan çalışmaları da aktaran Karlıtekin, “Bizler genel merkez yöneticileri olarak belirli dönemlerde illerimizi ziyaret ederek hem parti politikalarımızın oluşması hakkında görüş alışverişi yapıyor hemde belirleyeceğimiz siyasetle ilgili saha araştırması gerçekleştiriyoruz. Bu amaçla Mersin’e geldim ve benim için son derece yararlı ve eğitici bir ziyaret oldu. Kentin çok önemli dinamikleri ile bir araya geldim. Pazar ziyareti yaptık, muhtarları, gazetecileri ziyaret ettik. Yaşadıkları sıkıntılar ve partimizden beklentilerini alarak not ettik. Farklı kesimlerle görüşerek kendimizi fark ettirmeye çalıştık. Aynı zamanda taleplerini ve düşüncelerini aldık. Mersin teşkilatlarımızın çalışmaları bizleri çok mutlu etti. Biz kendi aramızda bunun değerlendirmesini yapıyoruz. Biz yapacaklarımızı, eylem planları olarak hazırlıyor ve açıklıyoruz. Eylem planlarımızı hazırlarken elbette ki bu saha çalışmalarımızdan yararlanıyoruz. Geldiğimizde neler yapmak istediğimizi en açık yönleriyle aktarıyor yol haritası gösteriyoruz” dedi.


 

Daha sonra Akdeniz Muhtarlar Derneği Başkanı ve Kiremithane Mahalle muhtarı Ali Gülgen, Turgutreis Mahalle muhtarı Ahmet Eldeniz, Hamidiye mahalle muhtarı Hamit Sor, Belediye İş Sendikası Adana Bölge Örgütlenme Temsilcisi Mithat Fahlioğulları ile bir araya gelen DEVA Partisi heyeti, muhtarların yerelde yaşadıkları sorunlar, artan işsizlik ve sosyal yardımların dağıtımının belirlenmesinde muhtarlara düşen görevler hakkında yapılması gerekenler konuşuldu.

Karlıtekin, “Yapacaklarımızı, ayağı yere basan, ülke gerçeklerinden kopmadan, lüzumsuz fanteziye kaçmadan, en doğru şekilde yapmak için çalışıyoruz. Bunun arayışı içerisindeyiz. Muhtarlarımızla ilgili birkaç ana noktayı rapor haline gelerek bu konuda taahhüdümüzü vermek istiyoruz” dedi.

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Akdeniz Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Gülgen, Türkiye’de muhtarların teşkilatlanması ve yaşadıkları sıkıntıları anlattı.

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Karlıtekin, Mersin ziyaretleri kapsamında Mezitli'de bulunan semt pazarı ve balık pazarını ziyaret etti. Pazarda bulunan esnaf ve alışveriş yapan vatandaşlarla sohbet eden Karlıtekin, DEVA Partisinin çözüm önerilerini anlatarak hazırlanan broşürleri dağıttı.

Son olarak Başkan Cenkcimenoğlu ve yönetimi ile birlikte, Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kaya Tepe’yi ziyaret ederek, gazetecilerin sorularını yanıtlayan Karlıtekin, Parti olarak özgür basının gerekliliğine inandıklarını ve bu yönde çalışmaları üst sıralara koyduklarını ifade etti. Karlıtekin; “Biz bütün bunları bildiğimiz için parti programımızı yazarken çeşitli komisyonlar kurduk. 300'e yakın insan bu komisyonlarda bilgisini, tecrübesini döktü. Komisyon raporları bir parti programına dönüştürülürken özellikle Genel Başkanımız sayın Ali Babacan basın özgürlüğü meselesini en başa koydu” diye konuştu.

DEVA Partisinin Mersin teşkilatının oluşmasının ardından kent siyasetine yeni bir sinerji kattığı değerlendirmesinde bulunan MGC Başkanı Rüstem Kaya Tepe’de yapılan ziyaret nedeniyle teşekkürlerini iletti.

Mersin İl Başkanı Cenk Cenkcimenoğlu da tüm Merin basınına gösterdikleri ilgi nedeniyle teşekkür ederek, “Mersin basını bizi hiç yalnız bırakmadı. Kendimizi her zaman Mersin Gazeteciler Cemiyetine geldiğimizde evimizde gibi hissediyoruz.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER