Kadına şiddetin böylesi görülmedi

Adana'da boşanmak isteyen eşi ve çocuğunun da içinde bulunduğu otomobile çarparak köprüden düşmelerine neden olduğu ileri sürülen şahıs ile birlikte 3 kişi gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre, merkez Yüreğir ilçesi Yavuzlar Mahallesi'nde meydana gelen olayda iddiaya göre, 5 yıl önce Sedat T. ile evlenen Gamze T. (24), gördüğü aile içi şiddet ve eşinin haftalarca eve gelmemesi yüzünden 3 yıl önce hamile halde baba evine geri döndü.

Kadına şiddetin böylesi görülmedi

Eşinin boşanacağını öğrenen Sedat T., Gamze T.'yi, "Ayağını denk al yoksa seni öldürürüm" diye tehdit etmeye başladı. Sedat

T.'nin kardeşi Vedat T. ile gayri resmi evlilik yapan Mukaddes B. de eltisi Gamze T. gibi eşinden ayrıldı.
Bu arada, Sedat T., ara sıra eşinin yanına gelerek birkaç gün kalıp gitmeye başladı. Eşinin gelip gitmelerine dayanamayan Gamze T. bir yandan da kendi ayakları üzerinde durmak için bir çanta firmasında çalışmaya başladı. Gamze T. eşine de boşanma davası açtı.

Ancak eşi mahkemeye gelmediği için dava düştü. Gamze T. daha sonra eşinin Büşra isimli bir kadınla birlikte olduğunu ve ona fuhuş yaptırdığını öğrendi. Bunun üzerine polise ve savcılığa giderek eşinin kendisiyle evli olmasına rağmen başka bir kadınla birlikte olduğunu ve fuhuş yaptırdığını ileri sürerek şikayette bulundu.

Gamze T. dün de eltisi Mukaddes B., çocuğu, kız kardeşi ve annesiyle eşinin evine gitti. Ancak burada eşi ile değil kardeşi Vedat T. ile karşılaştı. Bir süre Vedat T. ile tartıştıktan sonra iş yerinden Beyhan Y. isimli arkadaşı iş yerinin otomobili ile gelerek Gamze T. ile birlikte diğerlerini de alarak evden uzaklaştı. Bu sırada Vedat T. ağabeyini arayarak eşinin geldiğini ve savcılığa şikayette bulunduğunu söylediğini bildirince, Sedat T. 01 BT 522 plakalı otomobiliyle gelerek Gamze T.'nin bindiğiotomobili takip etmeye başladı. İddiaya göre, Sedat T. bir süre takip ettikten sonra içinde 2 yaşındaki kızı ve 2 aylık hamile olduğu bildirilen eşi olmasına rağmen araca 4-5 kez arkadan çarptı.


Sedat T., Beyhan Y.'nin kullandığı otomobile Hacı Sabancı Bulvarı girişindeki köprüde de çarparak otomobilin 20 metre yükseklikten taklalar atarak devrilmesine neden oldu. Araçta bulunan Mukaddes B., Gamze T., kızı 2 yaşındaki Elif, annesi Elif D. (49) ve kız kardeşi Emine D. (28) ile sürücü Beyhan Yılmaz yaralandı. Yoldan geçen vatandaşların bildirmesi üzerine olay yerine sağlık ekipleri ve Can-Kur ekipleri geldi. Uzun çabalar sonrası yaralılar sedye ile yola kadar taşınıp ambulanslarla hastanelerekaldırıldı.


Olay sıradan bir kaza gibiydi ancak, hastanede Gamze T. "Kocam bizi öldürmek istedi, aracıyla bize defalarca vurup uçurumdan düşmemize neden oldu" diye ifade verdi.

Hastanede tedavi altına alınan anne Elif D. ile kızı Gamze T. taburcu olurken diğer yaralıların tedavisi devam ediyor. Sedat T. ile kardeşi Vedat T. ve yanlarındaki Büşra isimli kadın da Fatih Polis Merkezi'ne teslim oldu. Zanlılar daha sonra olayın meydana geldiği bölgedeki Akıncılar Polis Merkezi'ne götürüldü.

Burada şikayet için bekleyen Gamze T.'nin babası ve yakınları zanlılara saldırmak istedi. Polis Gamze T.'nin akrabalarını güçlükle önledi.

Kazadan sonra taburcu olarak polis merkezine şikayete gelen Gamze T. eşiyle 5 yıl önce evlendiğini ancak sürekli ayrı yaşadıklarını belirterek, "Benim 2 yaşında kızım oldu eşim onu 10 gün bile görmemiştir. Ben bu nedenle kendisine boşanma davası açtım mahkemeye gelmediği için dava düştü. Ancak şimdi yeniden dava açtım. Bugün de eşimin başka bir kadınla yaşadığını ve ona fuhuş yaptırdığını öğrendim. Hem polise hem de savcılığa şikayette bulundum. Bunu duyunca 'seni süründürürüm, öldürürüm' diye bizitehdit etti.

Bende kaldı eve onunla görüşmeye gittim. Ancak onunla değil kardeşiyle görüştüm. Ona da kendilerini şikayet ettiğimi söyledim. Sonra bizi iş arkadaşım gelip aldı. Biz eve gelirken kardeşiyle birlikte bizi takip etmişler köprüde aracımıza 4-5 kere çarpıp bizi uçurumdan aşağı attılar. Yani otomobilde onun kızı da vardı ama hiç düşünmeden bizi öldürmek istedi. Ben ondan şikayetçiyim artık boşanmak istiyorum" diye konuştu..

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER