Jeff Bezos, 3 kişiyle birlikte uzaya çıktı…

Amazon şirketi kurucusu Jeff Bezos, 3 kişiyle birlikte uzaya çıktı…

Jeff Bezos, 3 kişiyle birlikte uzaya çıktı…

Amazon şirketi kurucusu Jeff Bezos, 3 kişiyle birlikte uzaya çıktı

Dünya'nın en zengin insanı Jeff Bezos, uzaya çıkan en genç(18) ve en yaşlı(82) ünvanını alacak 2 kişi ve kardeşiyle birlikte bugün uzaya çıkıyor. Hem de kendi uzay aracı ile!

Bu fotoğrafta; dünyanın en zengin insanı Jeff Bezos ve kardeşi Mark Bezos ile birlikte uzaya çıkan en yaşlı insan Wally Funk ve en genç insan Oliver Daeman var.

Ekibe son anda katılan Daeman'ın koltuğu aslında 28 Milyon USD'lik bir açık arttırma ile adı açıklanmayan bir kişiye satılmıştı. Ancak bu kişi, "takvimi uymadığı" için hakkını bir başka uçuşta kullanmak üzere ilk uçuştan affını istedi.

Bu ekip dün (20 Temmuz 21) Jeff Bezos'un şirketi BLUE ORIGIN'in ilk insanlı uçuşu ile yeryüzünden 105 km uzağa ulaşarak "uzay turizmi" yolculuğunun önemli bir adımını daha gerçekleştirdi.

Hatırlarsanız bundan 9 gün önce de Virgin Galactic'in uzay gemisi V.S.S. Unity, dünya yüzeyinden 86 km uzaklaşarak, şirketin kurucusu Richard Branson ve 5 kişiyi uzayın kenarına kadar göndermişti.

Son dönemde dünyanın en zengin insanlarının (Bezos, Branson ve elbette Elon Musk) yatırımlarını "dünyayı terk etmeye odaklanmış projelere" yapmaları biraz ürkütücü olsa da, arka planda elbette ciddi bir yarış var.

Bugün 350 Milyar USD civarında olduğu hesaplanan ve 2040 yılında 1 Trilyon USD'ye ulaşması beklenen "uzay ekonomisinden" aslan payını alma yarışı !

Bu garip insanlar sadece mal varlıklarının yüzde 1 ni dünyanın iyileşmesi için harcasalar bu dünya daha yaşanır olacak.

Güncelleme Tarihi: 21 Temmuz 2021, 10:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER