Hamile kadının hastane sancısı

Büyükçekmece'de, sancıları erken başlayan 6 aylık hamile kadın, yatak ve kuvez bulunmadığı için bir gecede 8 hastane dolaştı.

Hamile kadının hastane sancısı
Büyükçekmece'de oturan 6 aylık hamile Ümmiye Akmercan, rahatsızlandı. Bunun üzerine eşi Uğur Akmercan, 112'yi arayarak ambulans çağırdı. Akmercan, ambulansın geciktiğini belirterek, "Bana hemen geleceklerini söylediler. 20 dakika bekledim ama kimse gelmedi. 

Ben de apar topar, kendi imkanlarımla daha önce de kontrollerini yaptırdığımız Büyükçekmece Kolan Hastanesi'ne götürdüm. Biz hastaneye gittiğimizde ambulans eve yeni gelmiş. Komşular arayıp söyledi. Hastane, durumun ciddiyetini anlayınca 'burada hiçbir müdahale yapamayız, eşinizi Bakırköy Kadın Doğum Hastanesi'ne götürün' dediler. Hemen taksiyle Bakırköy'e gittik. Eşimi içeriye aldılar. Beni yanına sokmadılar. Eşime içeride birkaç şey söylemişler. Tam 40 dakika sonra yanıma gelip 'sizin eşinizi burada yatıramayız, burada yatak yok. Bebek doğarsa da kuvez lazım ama bu da yok. Eşinizi başka hastaneye götürün' dediler" dedi. Bunun üzerine yakınlardaki özel bir hastaneye gittiklerini ifade eden Uğur Akmercan, "Buradaki doktor da, 'hastanın durumu iyi değil, bu hastanede biz müdahale edemeyiz. Bakırköy Kadın Doğum Hastanesi'ne götürün' dedi. 

Bunun üzerine Çapa'ya gittik. Orada da yer olmadığını söylediler. Sonra Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ne gittim. Nöbetçi doktorun uyuduğunu söylediler. Güvenlikçi arkadaş gidip doktoru uyandırdı. 'Seni burada yatırırım, bebeğin doğar gerisi de beni ilgilendirmez' dedi. Eşime saçma sapan laflar söyledi. Eşim karşılık verince, eşimin üzerine yürüdü. Haliyle ben de onun üzerine yürüdüm. Odasına kaçtı ve kapısını kilitledi. Sonra bizi hastaneden dışarı attılar" diye konuştu. Akmercan, daha sonra Haseki Hastanesi'ne gittiklerini belirterek, şöyle konuştu:

"Orada, 'eşinizin bir şeyi yok, serum bağlayıp eve gönderelim' dediler. Ben bunu kabul etmedim. Eşimi oradan alıp Vakıf Gureba Hastanesi'ne götürdüm. Burada da bebek yoğun bakım ünitesi olmadığı için bize Süleymaniye Doğumevi'ni önerdiler. Süleymaniye Doğumevi'ne geldik. Buradaki doktor, 'bizim hastanemiz küçük, burada çocuk doğsa da bir şey yapamayız. Bakırköy Doğumevi'ne götürün' dediler. Çaresiz kaldık. Tekrar Bakırköy'e geldik. Doktorlar, 'ne oldu, hastane bulamadınız mı?' dediler. Bulamadığımızı söyleyince rica minnet bizi hastaneye aldılar. Eşime ilk müdahaleyi yaptılar. İlk müdahalenin ardından beni görüşmeye çağırdılar. Bayan doktor bir kağıt uzattı. Kağıdı okuyup imzalamamı istediler. 

Kağıtta 'bizim yatak ve kuvezimiz yok. Kendi rızamla burada kalmayı kabul ediyorum. Eğer çocuk doğduktan sonra kuvezi olan bir hastaneye nakli sırasında hayatını kaybederse bunun sorumluluğu bendedir' yazılı bir kağıt imzalattılar. Mecbur kaldım ve imzaladım. Daha sonra eşime, 'bizim yatağımız yok, içerideki hastalarla anlaşın, sıralı bir şekilde yataklarda uyuyun' dediler. Bu çok büyük bir rezalet. Şu anda eşime bakıyorlar. Eşime, 'buraya sık sık hasta gelir. Bu hastalar geldiğinde onlara yer vereceksin' demişler. Eşim de hastalar geldiğinde ayağa kalkıp bir saat dolaşıyormuş."

2006 yılında geldikleri Bakırköy Kadın Doğum Hastanesi'nde benzer sorunlar yaşadıklarını ifade eden Akmercan, "112'yi aramadığım söylendi. Bu çok büyük bir yalan. Nereden aradığım ve numaram belli. Eğer aramadıysam, ambulans yarım saat sonra niye benim evime geldi. 112 ve sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunacağım" dedi.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER