Fotoğrafçılar Foto Kabinlerinden Şikayetçi

Mersin Fotoğrafçıları Sanat Topluluğu üyeleri, bazı devlet kurumlarına konulan ve konulmaya devam edilen foto kabinlerin işlerini olumsuz etkilediklerini ifade ederek, bu kabinlerin devlet dairelerinden kaldırılmasını talep ettiler.

Fotoğrafçılar Foto Kabinlerinden Şikayetçi
Bir düğün salonunda bir araya gelen Mersin Fotoğrafçıları Sanat Topluluğu üyeleri, işlerinin çok düştüğünü ve kepenk kapatma ile karşı karşıya olduklarını belirtiler. Burada topluluk adına açıklamalarda bulunan Nedret İpek, Türkiye'de fotoğrafçıların sorunları olduğunu kaydederek, "Bunların başında da foto kabinler dediğimiz devlet dairelerinde ve kurumlarında kurulan cihazlar geliyor. Oralara makineler kurulmuş ve bizim gibi vergisini veren, namuslu, haysiyetli esnafların ekmeği ile oynuyorlar. O makinelerin hiçbir vergi olayı yada başka bir zorunluluğu yok. Millet para atıyor ve çekiyor. Bunlar bir nevi kumar makinesi gibi. Çünkü tekrarı yok. Tam fotoğraf çekilirken vatandaşımızın gözü kapansa yada o an bir şey olsa yandı para. Bir daha para atacaksın ve o şekilde fotoğraf çekileceksin. Şu anda Mersin'de Tapu Müdürlüğü ile Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Pasaport Şube Müdürlüğü'nde bu makinelerden var. Ancak bizim için asıl önemli yer şimdi Nüfus Müdürlüğü'ne konulması planlanıyor. Eğer oraya da konulursa bizim işlerimizi iyice biter. Devlet bu ihaleleri iptal etmeli. Yoksa bizler kepenk kapatmak zorunda kalacağız" diye konuştu.

Bunun dışında bir kaç sorunlarının daha bulunduğunu belirten İpek, "Kayıt dışı fotoğrafçı arkadaşlarımız var. Bunlar hiçbir vergi ödemeden, kanunsuz bir şeklide sosyal medyada müşteri bulup çekim yapan arkadaşlar. Bu arkadaşlarda otomatikman bizim işlerimizi yüzde 80 engelliyorlar. Bununla ilgili de bir yaptırım olması lazım. Bundan da sıkıntı çekiyoruz. Ayrıca, asıl mesleği fotoğrafçı olmayan esnafların fotoğraf çekmesi bizim işlerimizi etkiliyor. Bunun yasada bir yaptırımı olmadığı için odaların eli kolu bağlı. Onun içinde bir tabu karşısında bir emlakçı fotoğraf çekebiliyor. Bizim stüdyolarımızda fotoğraf, vesikalık yazmazken adamların camlarında kocam yazılarlar fotoğraf ve vesikalık yazan yazılar var. İnsanlarda fotoğrafçı önemli değil deyip gidip oralarda fotoğraf çekilebiliyor. Bunların da önlenmesi lazım" şeklinde konuştu.
Güncelleme Tarihi: 22 Şubat 2014, 11:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER