'Fatih' Projesi Kapsamında 16 Okula Tablet

Milli Eğitim Bakanlığı ile Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından hayata geçirilen 'FATİH' projesi kapsamında, Mersin'de merkezde 8 ilçelerde 8 olmak üzere 16 okulda okuyan bin 232 öğrenci, öğretmen ve okul müdürüne tablet bilgisayar dağıtıldı.

'Fatih' Projesi Kapsamında 16 Okula Tablet
Suphi Öner Öğretmen Evi'nde yapılan törenle bazı okulların öğrencilerine ve okul müdürlerine tablet bilgisayarlarını Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu verdi. Törene Vali Güzeloğlu'nun yanı sıra, Mersin Vali Yardımcısı Nihat Karabiber, Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, il protokolü, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Burada Ankara'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın tablet dağıtma töreni canlı olarak törene katılanlara izletildi. Ardından konuşan Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, projenin çok önemli ve değerli bir proje olduğunu ifade ederek, "Ülkemiz ve ilimiz adına çok önemli bir dönüm noktasında illerce hep birlikte paylaşmanın, değerli Sayın Başkanımızın konuşmasıyla ifade ettiği gibi Türkiye'ye çağ atlatan bir projenin Mersin boyutunda sizlerle birlikte olmanın büyük bir mutluluğunu yaşıyorum. Bilgi çağında bilgiyi kullanan, bilgiyi üreten, bilgiyi her boyutuyla geleceğe iddialı bir şeklide taşıyan ve bilgiyi üreterek 2023 Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş yıl dönümüne bilgi toplumu olarak bu ülkeyi ve devleti hazırlama adına tarihi bir proje hayata geçiyor. Türk çocukları bugün okullarında tablet bilgisayarlarıyla, sınıflarında etkileşimli tahtalarıyla, okullarında uydu bağlantılarıyla ve her açıdan teknolojinin en son donatılarıyla Türkiye'de olduğu gibi Mersin'de bu teknoloji ile buluşuyor. Bugün öğretmenlerimiz dünyanın bütün ülkelerinden çok daha ötede derslerini, eğitim konularını, eğitim başlıklarını öğrencileriyle birlikte internet üzerinden, bilgi temelinde bilgisayar teknolojisinin desteği ile karşılıklı bir etkileşim içine girerek sağlamaya çalışıyor" dedi.



"ÜLKEMİZ DÜNYANIN EN İDDİALI VE EN ÖNEMLİ ÜLKESİ OLARAK ÖNE ÇIKIYOR"

Bu anlamda bakıldığı zaman Türkiye Cumhuriyeti'nin 21. yüzyılda dünyanın en iddialı ve en önemli ülkesi olarak öne çıktığını belirten Güzeloğlu, "İşte bugün sizler Mersin özelinde bu heyecanı yaşayan, bu teknolojiyi kullanan, çocuklarımızdan başlayarak öğretmenlerimize, okul müdürlerimize her boyutuyla Türkiye'nin geleceğine çok önemli katkı koyacak olan bireylersiniz. Sizlerin bu teknoloji ile bu ülkeyi ve Mersin'i çok daha iyiye ve ileriye götüreceğine inancımız tamdır. Harcanan kaynak ve imkan Türkiye'nin 21. yüzyılın en önemli ve iddialı ülkesi olduğunu ortaya koymaktadır. Türkiye'nin bir ve beraber olarak en önemli zenginlik unsurunda gelişmiş insan gücü olduğunu unutmayarak yoluna devam edecektir. Sizlere bugün dağıttığımız ve ilimizin her köşesine ulaştırdığımız bu teknoloji, bilgisayar iletişim alt yapısı, internet bağlantısı, modern laboratuvarlar, uydu bağlantıları sadece bir tek amaca dönük ve yönelik yapılmıştır. Oda bu ülkenin çocuklarının dünyanın bütün çocuklarından daha önde, daha güvenli, daha iddialı bir şekilde hayata hazırlamak, değerlerini bilen, bilgi temelinin tüm gelişmelerini kendi ölçeğinde ve çevresinde erişebilen ve geleceğe, kendisine, çevresine, kentine ve ülkesine katkı koyacak bireyler olarak hazırlamamızdır" diye konuştu.

Gençlerin bunu başaracaklarına inançlarının tam olduğunu belirten Güzeloğlu, "Değerli öğretmenlerimizin kendilerinden başlayarak bu dönüşümü dünya çapında bir başarı öyküsüne dönüştüreceği inancımız tamdır. Bu salonda bulunan ve biraz önce Sayın Başbakanımızın katıldığı törenle Ankara'da coşkusuna ortak olduğumuz öğrencilerimizin bunu yapacağına inancımız tamdır. Dağıtılan ve dağıtılacak olan, sağlanan ve sağlanacak olan tüm imkanlarla daha güçlü, daha gelişmiş ve bilgi temelinde dünya çapında bir ülke düzeyine erişmiş bir Türkiye Cumhuriyeti'nde ileri olmanın, sizlerle bu heyecanı paylaşmanın mutluluğu içinde hepinize ve hepimize ve ülkemize bu proje hayırlı olsun" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından öğrencilerin, öğretmenlerin ve okul müdürlerinin tablet bilgisayarları dağıtıldı.
Güncelleme Tarihi: 18 Şubat 2014, 11:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER