EVKA Projesi Sona Erdi

Toroslar Belediyesi ve Mersin Rotary Kulübü işbirliğiyle ev kadınlarının kişisel gelişimlerine yönelik hazırlanan EVKA (Ev Kadınları Eğitimi) Projesi, bu yıl da yoğun bir katılımla sona erdi.

EVKA Projesi Sona Erdi
Toroslar Belediyesi Teknik Eğitim Kursları’nda (TORTEK) eğitim gören bayan kursiyerlere yönelik hazırlanan ve 8 hafta süren eğitimlerin sonunda kursiyerlere sertifikaları törenle verildi. Toroslar Belediyesi Koray Aydın Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirilen program, eğitim seminerlerinin anlatıldığı slayt gösterilerle başladı. Mersin Rotary Kulübü Dönem Başkanı Yakup Ersoy, eğitim seminerlerine her yıl katılımın daha da yüksek olduğuna dikkat çekerek, 7 yıldır düzenlenen EVKA projesine sunduğu desteklerinden dolayı Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’ya teşekkür etti. Ersoy, “Konusunda uzman kişiler tarafından katılımcılara, toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadına karşı şiddet, erken tanı hayat kurtarır, aile içi iletişim ve ergen psikolojisi, ev kazaları ve ilk yardım, kadın sağlığı, çocuk sağlığı ile obezite ve sağlıklı beslenme konularında eğitim seminerleri verildi. TORTEK kursiyerlerine seminerler gösterdikleri yoğun ilgiden dolayı teşekkür ediyorum. İnşallah bu projemiz önümüzdeki yıllarda daha da gelişerek devam edecektir” dedi.

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ise, Mersin Rotary Kulübü ile ortaklaşa yürüttükleri EVKA projesi ile amaçlarının daha bilgili ve bilinçli aileler oluşturmak olduğunu söyledi. İnsanları mutlu edebilmek ve yaşam kalitelerini yükseltebilmek amacıyla fiziki mekanlarda yapmış oldukları hizmetlerin ve projelerin yanı sıra, sosyal belediyeciliği de ön planda tuttuklarını dile getiren Tuna, “Mersin’in en büyük Cumhuriyet alanını yaptık. İkinci el oto galericiler sitesini hayata geçirdik. Yeşil alan miktarını 106 bin metrekareden 900 bin metrekareye yükselttik. Yaptığımız spor tesisleri ile Çukurova’da en önde belediyeyiz. Mersin’in en büyük gençlik merkezini yapıyoruz. Kültür Merkezi ile amfi tiyatro ve yüzme havuzu projelerimizin inşa çalışmaları hızla devam etmektedir. Bu projeler çok önemli ama bizim hedefimiz mutlu Toroslar, mutlu Mersin ve mutlu Türkiye’dir" diye konuştu.

Bu hedefe ulaşabilmek için sosyal belediyecilik kapsamında da çeşitli projeleri hayata geçirdiklerini kaydeden Tuna, şöyle devam etti; "Bu projelerden bir tanesi Mersin Rotary Kulübü ile ortaklaşa düzenlediğimiz EVKA projesidir. Toplumu oluşturan en küçük çekirdek yapı olan ailenin sağlıklı olması, geleceğimiz olan çocuklarımızın da sağlıklı yetişmesine vesile olacaktır. Çocuklarımızı doğru yetiştirdiğimizde toplumumuzun mutluluğu ve refahı daha üst seviyeye ulaşacaktır. EVKA projesi kapsamında TORTEK kursiyerlerimize 7 yıldır sağlık, hukuk ve aile içi iletişim konularında eğitim seminerleri verilmektedir. Bilgiler paylaşıldıkça daha da güzel olur. Bu konudaki katıklarından dolayı Mersin Rotary Kulübü’ne, eğitimleri veren uzmanlarımıza teşekkür ediyorum. Bu eğitimlerle bayanlarımıza bir ufuk açabildiysek ve bir vizyon kazandırabildiysek bizler çok daha mutlu oluruz.”

Konuşmaların ardından kursiyerlere sertifikaları verildi.
Güncelleme Tarihi: 20 Şubat 2014, 11:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER