"Dünya İçmimarlar Günümüz kutlu olsun"

"Dünya İçmimarlar Günümüz kutlu olsun"

"Dünya İçmimarlar Günümüz kutlu olsun"

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İçmimarlar Odası Mersin İl Temsilcisi K. Burçin Köksal, her sene Mayıs ayının son cumartesi günü kutlanan IFIWID (IFI WORLD INTERIORS DAY) Dünya İçmimarlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. İçmimarların gününü kutlayan Köksal, "Pandemi sürecinde beraber olamasak da güzel dileklerimizle bu özel günümüzü sizlerle beraber kutlamak istedik" dedi.  

İçmimarlık mesleğinin uluslararası ve en büyük üst örgütlenmesi olan Dünya İçmimarlar Federasyonu'nun belirlediği Dünya İçmekanlar Günü (WID – World Interiors Day), her sene olduğu gibi bu yılda Mayıs ayının son cumartesi günü tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de kutlanıyor. Bu kapsamda bir mesaj yayınlayan TMMOB İçmimarlar Odası Mersin İl Temsilcisi K. Burçin Köksal, "Bu gururu bizlerle paylaşan herkes içmimarlık mesleğinin önemini bilen ve kavrayan dostlarımızdır. Nice günlerimizde, nice güzelliklerle, hakkınız olan ergonomik yaşam alanlarında hep beraber olalım" temennisinde bulundu. Pandemi tedbirleri kapsamında bu yıl kutlama yapamadıklarını ancak gerek Mersin genelinde billboardlara asılan gerek medyada yer alan kutlama mesajlarıyla beraber olmak istediklerini dile getiren Köksal, "Pandemi sürecinde beraber olamasak da güzel dileklerimizle bu özel günümüzü sizlerle beraber kutlamak istedik. Şehrin birçok noktasına billboard astık. Bunun için ayrıca Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'e desteklerinden dolayı teşekkür etmek istiyorum" dedi. 

İçmimarların örgütlenme tarihçesini de kısaca değinen Köksal, TMMOB İçmimarlar Odası'nın, dernek olarak faaliyetlerine başladığını, 1976 yılında Oda statüsüne geçtiğini ve dünyada Oda statüsüne geçen ilk içmimarlık meslek kuruluşlarından biri olduğunu söyledi. Türkiye'nin 2011 yılından itibaren tam yetkili üye sıfatı ile Uluslararası İçmimarlar/İçmekan Tasarımcıları Federasyonu'nda içmimarlarını temsil ettiğinden bahseden Köksal, bu sayede tüm dünyada Türk kültürünün ve yaratıcılığının tanıtılmasına katkı sağlandığını kaydetti. 

Köksal, mesajının devamında şunları söyledi: 

"Yaradan kendi ruhundan üflediği saniyeden beri insanlarda yaratıcılık ruhu insanoğlunun gelişimiyle birlikte gelişti. İnsandaki bu yaratıcılık ruhunu şu basit örnekle anlatabiliriz; her gün sabah evden çıkarken nereye gideceğinize göre ne giyineceğinizi tasarlarken kullanıyoruz. Peki bu yaratıcılık ruhunun insanlığın ilkel dönemlerinde bile var olduğunu sizlere söylesem ne dersiniz? Yaratıcılık yönünü mağaralarda yaşadığı dönemler de bile yemeğinin pişireceği ateşinin (ocağının/sobanın) yerini, yatacağı yeri (yatağını) belirleyen dolasıyla kendi mağarasını (evini, sığınağını) 'tasarlayan insan' olarak karşımıza çıkıyor. Mağaralarda yaşandığı dönemlerde kendi mekanını tasarlayan insan sanayi devrimiyle gelişimine devam ederken günümüzün teknolojisiyle birlikte; hızla değişen kavramlar, yeni anlamlar yüklenen 'yeni yaşam biçimleri' ve 'yaşam alanlarını' tekrardan ele alınması ve yorumlanması gerekliğini ortaya koymuştur. İşte biz içmimarlar tam da bu noktada devreye giriyoruz. İçmimarlar uzmanlığının temelini oluşturan sanat ve teknik alt yapı eğitimleriyle harmanlanmış yaratıcılığımızı sizlere hizmet eden tasarımlarımızla hayatınıza dokunuşlarımızla kendimizi hissettiren meslek grubuyuz. Geçmişte ve ilkel çağda vardık, şimdi bizlerle varız ve de gelecekte de yine var olacağız çünkü tüm insanların kaliteli ve konforlu bir hayat yaşamlarına vesile olan içmimarlık mesleğimizle evrenselliğini her daim koruyacak nadir birkaç meslekten biridir."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER