DIŞ TİCARET LİSESİ İHRACATA ELEMAN

AKİB’İN KURACAĞI DIŞ TİCARET LİSESİ İHRACATA ARA ELEMAN YETİŞTİRECEK

DIŞ TİCARET LİSESİ İHRACATA ELEMAN

İhracatçılar firmaların kalifiye eleman ihtiyacı için eğitime destek veriyor

AKİB’in kuracağı dış ticaret lisesi ihracata ara eleman yetiştirecek

AKAMİB Başkanı Onur Kılıçer, “İhracata yönelik kalifiye eleman sıkıntısı had sahaya ulaştı. AKİB’in Kayseri Melikgazi’de kuracağı Dış Ticaret Lisesi, bölgedeki firmaların ihtiyacını karşılayacak.”

Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB), ihracatta ara eleman ihtiyacına çözüm bulmak için ikinci önemli adımı attı. AKİB, Mersin’in ardından Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde de bir Dış Ticaret Lisesi kuracak. Melikgazi Belediyesi ile iş birliğiyle hayata geçirilecek 24 derslikli lise lojistik ve dış ticaret ağırlıklı eğitim verecek.

AKİB’in kalifiye eleman açığını kapatmak için yaptıracağı okulun ilçede kurulmasına öncülük eden Akdeniz Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği (AKAMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Onur Kılıçer, “Bölgede faaliyet gösteren firmalarımızın özellikle ihracata yönelik ara eleman ihtiyacı giderek artıyordu. Sektörün dış ticareti bilen eğitimli ara elemana, gençlerimizin de işe ihtiyacı var. Bu sorunu çözebilmek adına ihracatçılar olarak elimizi taşın altına koyduk ve bir dış ticaret lisesi kurmak için girişimlerde bulunduk. Ticaret Bakanımız Sayın Mehmet Muş, bu talebimizi olumlu karşıladı. Melikgazi Belediye Başkanımız Sayın Dr. Mustafa Palancıoğlu’nun da gayretleriyle Melikgazi ilçesinde organize sanayi bölgesine yakın bir bölümde güzel bir arsa tahsis edildi. Bu arsada en kısa zamanda okul yapımını tamamlayıp, Kayseri’mize kazandıracağız. Buradan mezun olacak gençlerimiz de ara eleman olarak organize sanayi bölgesindeki ihracatçı firmaların çok fazla ihtiyaç duyduğu dış ticaret operasyon ve pazarlama alanında iş imkanına kavuşacaklar” dedi.

AKİB Genel Sekreteri Mehmet Ali Erkan ile birlikte Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu’nu ziyaret eden Kılıçer, “Okul eğitime başladığında AKİB'den bir başkanın da yönetimde görev alması planlanıyor. Müfredata uygun görülürse sektörün ihtiyacı olan bir iki ders de eklenebilecek. Gerekli izinler alındı, bir an önce inşaata başlamak istiyoruz. Bir yılda bitirip önümüzdeki eğitim sezonunda okulun faaliyete geçmesini hedefliyoruz” diye konuştu.

Bünyesindeki 8 birlikle bölge ekonomisine önemli katkı sağlayan AKİB’in 2021 yılı Ocak-Temmuz döneminde ihracatını yüzde 39,7 artırarak 8,48 milyar dolara ulaştığını belirten AKAMİB Başkanı Onur Kılıçer, son 12 aylık bölge ihracatının ise yüzde 15,4 artışla 13,6 milyar dolar düzeyinde gerçekleştiğini vurguladı. Kılıçer, Dış Ticaret Lisesi’nden mezun olan gençlerin bölgedeki firmalarda istihdam edilmesiyle önemli bir engelin aşılacağına da dikkat çekerek, “İhracat ordumuza katılacak olan gençlerimizle daha da güçlenecek ve hedeflerimize daha emin adımlarla ilerleyeceğiz” şeklinde konuştu.

İyi çalışmalar dileriz / PR Basın Halkla İlişkiler

Bilgi için : Tamer Coşkun – 0532 42 40 42

Güncelleme Tarihi: 19 Ağustos 2021, 16:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER