DHKP-C operasyonu böyle gerçekleştirildi

Terör polisinin DHKP-C'ye yönelik düzenlediği operasyon polis kameralarına yansıdı.

DHKP-C operasyonu böyle gerçekleştirildi

VİDEO İÇİN TIKLAYIN

GALERİ İÇİN TIKLAYIN

13 kişinin gözaltına alındığı o operasyonun görüntülerinde özel harekat polislerinin itfaiye merdiveni kullanarak adreslere girmesi görülüyor.

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri dün DHKP-C'ye yönelik operasyon düzenlemiş 13 kişi gözaltına alınmıştı. Gençlik Federasyonu'na yönelik baskınlarda polisin karşısına çok sayıda çelik kapı çıkmıştı. Bu kapıları açmaya çalışan ekipler itfaiyeden de yardım almıştı. Sabahın erken saatlerinde başlayan operasyonda binaya baskın yapılan adreste yangın çıkmış; bazı şüpheliler ve bir polis dumandan etkilenmişti. Yangının kaynağının ise şüphelilerin bazı bilgisayar ve dokümanları yakmaya çalışması olarak belirtilmişti.

Polisin dün gerçekleştirdiği o operasyon polis kameralarına da yansıdı.

İTFAİYE MERDİVENİNDEN İÇERİYE GİRDİLER

Görüntülerde özel harekat polislerinin itfaiye merdivenden yararlandığı görülüyor. Binanın pencerelerine doğru uzatılan merdivenleri tırmanan özel harekat polisleri, camları kırarak içeriye giriyor.

ÇELİK KAPILARI AÇMAK İÇİN HİDROLİK KESKİ KULLANDILAR

Görüntülerde ayrıca polisin metal kapıları açmak için itfaiyenin kullandığı aletleri kullandığı da görülüyor. Hidrolik keskiler ve egzo termik kesici de kullanan polisin, çelik kapıları açarken zorlandığı için içeriye girmek için duvarı kırdıkları da görülüyor. Çelikle güçlendirilmiş duvarları aşmaya çalışan polis ekiplerinin çalışmaları adeta inşaat işçilerini andırıyor.

YANMIŞ MALZEMELERLE KARŞILAŞTILAR

Karşılarına çıkan çelik kapıları özel aletlerle açan ve duvarları kırarak adrese girmeyi başaran polis, yanmış ranzalar ve yakılmış ve parçalanmış bilgisayar parçalarına, hard disk ve bazı dokümanlara ulaşıyor. Bunların yanı sıra çelik kapıların içlerinin kumla güçlendirildiği ve arkalarında yaklaşık yarım metrelik kilitlerin bulunduğu görülüyor.Şüphelilerin emniyetteki sorguları devam ediyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER