"Derya'nın Survivor'da ne işi var?"

Türkiye Yüzme Federasyonu Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ahmet Mazhar Bozdoğan, "Fransa Yüzme Federasyonu, kendilerine 'Türk sporcularda doping var' şeklinde bir e-mail geldiğini belirtti. Bu e-mailin ise Derya Büyükuncu'nun gönderdiğini söylüyor. Büyükuncu bizi değil, Fransa'yı mahkemeye versin. Bunu yapan bir vatan hainidir" dedi.

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde düzenlenen 4. Uluslararası Görme Engelliler Dünya Oyunları Yüzme Müsabakaları'nı izlemek için ilçeye gelen Türkiye Yüzme Federasyonu Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ahmet Mazhar Bozdoğan, milli yüzücü Derya Büyükuncu'nun eşi ve antrenörü Zehra Balkan Büyükuncu'nun "Derya'ya iftira atan herkes cezasını yargı karşısında ödeyecek" şeklindeki açıklamalarına sert tepki gösterdi.

Başkan Yardımcısı Ahmet Mazhar Bozdoğan, Fransa Yüzme Federasyonu'na Derya Büyükuncu'ya ait olduğu iddia edilen bir e-mail adresi ile gönderilen 'Türk sporcularda doping var' şeklindeki yazıyı kimin gönderdiğini araştırdıklarını söyledi. 

Yaklaşık 15 gün önce Fransa Yüzme Federasyonu'nun kendisine yazı göndererek, bu ülkede yapılan şampiyonaya katılan 7 Türk sporcusuna doping testi yaptırılmasının istendiğini belirten Bozdoğan şunları söyledi: 

"Biz Derya Büyükuncu'nun şikayet ettiğini söylemedik. Yalnız bundan 15 gün önce Fransa Yüzme Federasyonu'ndan bize bir yazı geldi. Kendilerine gönderilen e-mail üzerine ülkelerinde yapılan şampiyonaya leke düşmemesi için bizim 7 sporcumuzun doping kontrolünü yapmamız istendi. Bizde 'Sporcularımız doping yapmıyor. Bütün masraflarını karşılıyoruz. Doping kontrollerini yapabilirsiniz' diye cevap verdik. Genel sekreterime talimat vererek bu ihbar veya şikayeti yapanın kim olduğunun araştırılmasını istedim.
Bunu yapan bir vatan hainidir. Fransa'dan Derya'nın ismini verdiler ancak bizim elimizde belge olmadığı için kendisi hakkında hiç bir yere böyle bir açıklama yapmadık. Fransa, şikayeti yapan kişinin Derya Büyükuncu olduğunu söylüyor. Derya Büyükuncu Türkiye Yüzme Federasyonu'nu mahkemeye vereceğine, gitsin önce Fransa Yüzme Federasyonu'nu mahkemeye versin" 

Fransa'ya yazı gönderen kişinin Derya Büyükuncu olduğuna inanmak istemediklerini ifade eden Bozdoğan, "Çünkü hiçbir Türk vatandaşı bunu yapacak kadar alçalamaz. 25 senesini milli takıma vermiş bir insanın bunu yapacağını tahmin etmiyorum, ancak araştırıyoruz. Netice ortaya çıktığında kimin ne yaptığını açıklayacağız" diye konuştu.

"DERYA'NIN SURVİVOR'DA NE İŞİ VAR ?" 

'Yok Böyle Dans' yarışmasının ardından 'Survivor' adlı programa da katılan Büyükuncu'nun antrenman yapmadığı için 2012 Londra Olimpiyatları'na A barajını aşamadığı takdirde katılamayacağını dile getiren Bozdoğan şöyle konuştu: 

"Büyükuncu ile imzaladığımız mukaveleyi feshettik. Derya o tip programlara katılabilir, bizi ilgilendirmiyor. Olimpiyatlara A barajını aşarsa gider ancak bu şartlarda çalışmazsa A barajını aşması kolay olmayacaktır. Federasyon yönetim kurulu aldığı maaşın yarısını daha önce kesmişti. Basındaki demeçlerinden sonra tamamını da ben kendim kestim. Belli bir yaşta, belli bir düzeydeki bir sporcunun 2 ay boyunca Survivor programında ne işi var? Mademki olimpiyatlara katılacak, gelecek burada antrenman yapacaktı. Büyükuncu, mukavelesini feshettiğimiz o günden beri bizimle hiçbir şekilde diyaloga geçmedi. Biz de kendisini aramadık. Bir ağabeyi olarak beni araması gerekiyordu. Ben de çok kızdım ve aramadım. Yaklaşık 6-7 aydır hiç görüşmüyoruz"


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER