Cumhurbaşkanı Talimatı Ben Verdim

Cumhurbaşkanı Gül, internete sızdırılan Suriye toplantısının talimatını kendilerinin verdiğini söyledi: Oturun konuşun, tedbirleri, senaryoları tartışın dedik.

Cumhurbaşkanı Talimatı Ben Verdim

 Dışişleri Bakanlığı'nda 13 Mart'ta düzenlenen 'Suriye' ve 'Süleyman Şah Saygı Karakolu' ana başlıklı  güvenlik  toplantısının ortam dinlemesine maruz kalışının yankıları sürüyor. Dün cuma namazını İstanbul Fatih Ormanı Camii'nde kılan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, çıkışta konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin 900 kilometrelik sınırı olan Suriye'den gelecek tehditlere karşı daima teyakkuzda olduğunu kaydeden Gül,  yurtdışındaki  tek vatan toprağı Süleyman Şah Türbesi'ne yönelik muhtemel tehditleri hatırlatarak, 'Orayla ilgili Türkiye'nin kabullenemeyeceği birçok durumun sözkonusu olma ihtimali ortaya çıktı' dedi.

CASUSLUK FAALİYETİ

'Bir taraftan Türkiye'yi Suriye'deki savaşa katma provokasyonlarına karşı dikkatli olmak, diğer taraftan da  yurtdışındaki  toprağımızda Türk bayrağına karşı herhangi bir saldırının olmamasıyla ilgili, ilgili devlet birimlerine hep talimat verdik. Bunları oturun, konuşun ve gerekli tedbirleri, senaryoları hep tartışın diye. Dışişleri Bakanı'nın başkanlığında, makam odasında, devletin en önemli  güvenlik  bürokrasisinin başındaki kişilerin biraraya gelip bu tedbirleri konuştukları bir toplantının takip edilmesi, dinlenmesi, izlenmesi çok büyük bir cüretkarlıktır' diyen Gül, internette servis edilen dinleme kaydının 'devletin güvenliğine yönelik hiç görmedikleri şekilde bir casusluk faaliyeti' olduğunu ifade etti. Gül, 'Çünkü, toplantıda bulunanlar, devlet güvenliğiyle ilgili, devlet bürokrasisinin en üstündeki insanlardır. Onunla ilgili hem müsteşar, hem sayın Bakan hem sayın Başbakan'la hep görüştüm. Ne gerekirse yapılacak ve bu faaliyeti kimler düşündü, kimler organize etti, kimler katıldı, kimler katkı verdi ve kimler yaptı muhakkak ortaya çıkarılacaktır.

Güncelleme Tarihi: 29 Mart 2014, 13:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER