Cübbeli Ahmet'in cevaplamadığı sorular

Kamuoyunda "Cübbeli Ahmet Hoca" olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'nün de sanıkları arasında bulunduğu 1'i tutuklu 16 sanıklı davanın 8. duruşması görüldü. Cübbeli Ahmet Hoca gündeme dair sorulan sorular karşısında temkinli davrandı, soruları geçiştirdi.

Cübbeli Ahmet'in cevaplamadığı sorular

Çağlayan'daki Adalet Sarayı'nda bulunan 16. Ağır Ceza Mahkemesi 'nde görülen duruşmaya davanın tek tutuklu sanığı Barış Sezek getirildi. Duruşmaya Ahmet Mahmut Ünlü'nün de aralarında bulunduğu 6 tutuksuz sanık katıldı.

"HAMDÜ SENALAR OLSUN"

Duruşmada savunma yapıp yapmayacağı sorulan Ünlü, söyleyecek bir şeyi olmadığını belirtti. Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci'nin sağlığını sorması üzerine Ünlü, "Hamdü senalar olsun" cevabını verdi. Tutuklu sanık Barış Sezek tahliye talebinde bulundu. Yazılı savunma veren Sezek'in avukatları da tahliye talep etti.

TEK TUTUKLU SANIK DA TAHLİYE EDİLDİ

Duruşma sonunda ara kararlarını açıklayan mahkeme, tutuklu kaldığı süreyi dikkate alarak Sezek'in tahliyesine karar verdi. Sezek'in tahliye edilmesiyle davada tutuklu sanık kalmadı.

"NE ANLAYAYIM BEN İSRAİL'DEN"

Adliye çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Ahmet Mahmut Ünlü İsrail'in Mavi Marmara baskınına ilişkin özrüyle ilgili "Ne anlayayım ben İsrail'den. Bir şeyden haberim yok. Mahkememizle uğraşıyoruz derdimiz çok" dedi.

"BİZ SADECE DUACIYIZ"

Çözüm sürecine ilişkin soruya ise Ünlü, "Hiçbir şey takip edemiyorum. Bir şeyden haberim yok. Allah vatana millete her şeyi hayırlı yapsın. Bizim duamız budur başka duamız yok. Biz sadece duacıyız, yetki mercii değiliz. Elimizden ancak dua gelir" diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER