Çocuklarımızın asıl yeri okuldur

Demirağ, "Çocuklarımızın asıl yeri okuldur"

Çocuklarımızın asıl yeri okuldur

Demirağ, "Çocuklarımızın asıl yeri okuldur"

 Mersin Kadın Grubu Sözcüsü Cavidan Demirağ, "12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliği İle Mücadele Günü" nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Demirağ, "Dünya genelinde 160 milyon çocuk çalışmak zorunda. Türkiye'de son verilere göre 720 bin çocuk işçi var. Çalışan çocukların çoğunun eğitime erişimi yok ve yasa dışı çalıştırılıyor. Hal böyleyken devlet çocuk işçiliğinin halen önüne geçemiyor. Geleceğimiz olan çocuklarımıza sahip çıkmalıyız" dedi.

 

"Hem ülkemizde hem de dünya genelinde işsizlik, yoksulluk, düşük ücret ile çalıştırmalar, hızlı nüfus artışı ve eğitimsizlik gibi nedenlerle çocuklar aile bütçesine katkı sağlamak zorunda bırakılıyor. Çalışmak zorunda bırakılan çocuklarımız ülkemizin en başta gelen sorunlardan biri. Yayınlanan son çocuk işgücü anketi sonuçlarına göre, ülkemizde 5-17 yaş grubundaki 16 milyon 457 bin çocuğun 720 bininin ekonomik faaliyette çalıştığı tahmin edilmektedir. Buna göre, bu yaş grubundaki çocukların yüzde 4,4'ünün çalıştığı görülüyor. Çalışmak zorunda olan çocukların; yüzde 30,8'i tarım, yüzde 23,7'si sanayi, yüzde 45,5'i ise hizmet sektöründe yer almıştır. Yaş grubuna göre incelendiğinde; 5-14 yaş grubunda çalışmak zorunda olan çocukların yüzde 64,1 ile tarım sektöründe 15-17 yaş grubunda çalışmak zorunda olan çocukların ise yüzde 51,0 ise hizmet sektöründedir. Okul çağında olan bu çocukların ekonomik yetersizlikler nedeniyle aile geçimine katkı sağlaması ülkemiz adına üzücü bir durumdur. Bu konuda herkesin üzerine düşeni yapmak zorunda. Çocuklarımızın asıl yeri okul sıralarıdır, ellerinde kitap defter,tablet olmalıdır. Onlar bizim geleceğimiz ve artık gerekenler yapılmalıdır" dedi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER