Cehhenemden çekip aldılar

Mersin’in Erdemli İlçesinde Cehennem Yarığı uçurumunda mahsur kalan meraklı vatandaş 5 saat süren operasyonla sağ sağlim kurtarıldı.

Cehhenemden çekip aldılar
Edinilen bilgiye göre olay, ilçeye bağlı Çamlı’da meydana geldi. Mustafa Şen (36), Belen mevkiindeki 150 metre yükseklikteki Cehennem Yarığı uçurumunda yırtıcı kuşları izlemek için patika yolu takip ederek tırmanışa geçti. Yaklaşık 50 metre tırmanan Şen, bu esnada geçtiği patika yoldaki kayaların aşağıya göçmesi sonucu bulunduğu yerde mahsur kaldı. Durumu cep telefonuyla güvenlik güçlerine haber vermesinin ardından olay yerine AKUT, UMKE ve Erdemli İlçe Jandarma ekipleri ile 112 Acil servis ekipleri intikal etti.
150 metre yüksekliğindeki uçurumun zirvesinden ve zeminden yapılan inceleme sonucunda operasyon için izlenecek yol belirlenerek çalışmalara başlandı. Mahsur kalan vatandaşın ateş yakmasıyla yeri belirlendi.
Uzun uğraşlar sonucu ekipler halatları sağlam taş ve ağaçlara bağlayarak 150 metre yükseklikte zirveye vinç kurdu. Daha sonra da ekipten bir kişi yaklaşık 100 metre aşağıya sarkıtılarak mahsur kalan vatandaşa ulaştı.
Zaman zaman durum değerlendirmesi yapan kurtarma ekipleri mahsur kalan vatandaşın kayalığın dibine indirilmesini, oradan da ormanlık alandan geçilerek 5 kilometre mesafedeki köy yolunda bekleyen ambulansa ulaştırılmasını kararlaştırdı.
Kurulan vinç yardımıyla kurtarma görevlisi ile mahsur kalan vatandaş üst düzey emniyet tedbirleri de alınarak 50 metre daha aşağıya sarkıtıldı. 5 saat süren operasyonun ardından mahsur kalan Mustafa Şen ambulansa alındı.
AKUT Mersin ekip lideri Hakan Topal, “Gelen ihbarı değerlendirdik. Çok başarılı, çok güzel, biraz uzun süren bir operasyon oldu. Arkadaşın sağlık durumu iyi, sağ sağlim aşağıya indirildi. En azından mutluyuz, bir insanın hayatını kurtardık. Arkadaşımızın kurtarılması bizi çok mutlu etti” dedi.
Kurtarılmasından dolayı yüzü gülen Mustafa Şen ise, “Beni kurtarmaya gelen AKUT’a, UMKE’ye, Sağlık ekiplerine, Jandarmamıza herkese teşekkür ediyorum. Çok şükür iyiyim” diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 06 Aralık 2014, 16:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER