Büyükşehir Otopark Paraları Nerede

Belediyeler İnşat ruhsatı verirken, otopark yapamayan parsel sahiplerinden, otopark yapmak için tahsil ettikleri, ve henüz yapmadıkları otopark bedellerini nerede kullandılar.

Büyükşehir Otopark Paraları Nerede

  Otopark yönetmeliği gereği parsel sahibi İnşaat yaparken kendi otoparkını yapması gerekir.
3194 sayılı İmar Kanununun 37 nci ve 44 üncü maddelerine dayanılarak hazırlanan bu Yönetmeliğin  7. maddesine göre parseline otopark yapılmayan binalardan yönetmeliğe uygun olarak ücret alınır. 


Bu binaya yakın genel ve bölge oto parkı  Büyükşehir belediyesi tarafından yapılarak ücretsiz kullanımı sağlanır. 
Merak Edilen Büyükşehir Belediyesi Bugüne Kadar Toplanan Paralarla Kaç Tane otopark yaptı, Vatandaşların Kullanımına Sundu? Yapmadıysa bu paralar Ne oldu ?
Mersinin en temel sorunlarından biride çarpık yapılaşmanın getirdiği ve yerel yönetimlerin çözemediği, otopark sorunu. 15 yıldır büyükşehir mersin merkezde bu sorunu çözmek için ne yaptı. Kaç tane bölgesel ve genel kullanım amaçlı otopark  açtı.
Üstelik bu hizmeti yapması için inşaat ruhsatlarından bedeli tahsil etti. Ancak şimdiye kadar hiç bir adım atmadı.Bu konuda belediye başkanının asli bir görevini yerine getirmedi ve olan sadece vatandaşa oldu.

İmar Kanunu gereği ve otopark yönetmeliği maddelerine göre alt birim belediyeler Parselinde Otopark yapamayan inşaatlardan son 6 yıl içinde tahsil ettikleri para miktarı..
2008-2013 Yılları Arasında 
Toroslar Belediyesi   3.840.046.70 TL 
Akdeniz Belediyesi   6.800.000,00 Tl 
Yenişehir Belediyesi 3.879.574,40 TL
Mezitli Belediyesi      2.022.263,00 TL

Bu paralar Alt birim belediyeler tarafından Mersin Büyükşehir belediyesi adına tahsil edilip, Belediye adına kamu bankasında açılan bir hesaba yatılmak zorunda.  Büyükşehir ise bu paraları sadece ve sadece Otopark yapımı için kullanmak zorunda. Bu güne kadar otopark yapılmadı ise bu paralar nerede. Büyükşehir belediyesinin bu konuda ne gibi girişimleri oldu.  Bedelini vatandaştan peşin olarak aldığı bir hizmeti neden yerine getirmez mağdur olan vatandaş hakkını nasıl arayacak.

Güncelleme Tarihi: 26 Mart 2014, 22:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER