Bozyazı'da Ödül Yönergesi

Mersin'in Bozyazı ilçe Kaymakamlığı ile ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından uygulanan, 'Ödül Yönergesi' çalışmalarına devam ediliyor.

Bozyazı'da Ödül Yönergesi
Ödül Yönergesi çalışmaları kapsamında 2013-2014 eğitim-öğretim yılının ikinci döneminde ortaöğretim ve ilköğretim okullarında okuyan öğrenciler arasında fazla kitap okuma ve örnek davranış sergileyerek başarı belgesi alan öğrencilerin ödülleri okul idarecilerine teslim edildi. Bozyazı İlkokulu Toplantı Salonu'nda yapılan ödül teslim törenine Bozyazı Kaymakamı Mustafa Erkayıran, ilçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Doğan, ilçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Hamdi Sandal, Ahmet Aydul ve ortaöğretim ile ilköğretim okulları idarecileri katıldı. Törende konuşan Bozyazı Kaymakamı Mustafa Erkayıran, bu uygulamanın öğrencileri bazı konularda başarılı olabilmeleri için teşvik ettiğini ve bunun sonucunda ise öğrencilerin performansında artış olduğunu ifade ederek, "Öğrencilerimizin başarısı için bizlere düşen görevleri yerine getirmeye hazırız. Uygulamaya koyduğumuz ‘Ödül Yönergesi’ düşündüğümüz gibi başarılı sonuçlar vermiştir. İnanıyorum ki Bozyazı siz öğretmen ve idarecilerimiz sayesinde her geçen gün çıtasını yükseltmektedir. İnanıyorum ki eğitim ve sosyal faaliyetlerde öğrencilerimiz gelecekte bir çok başarıya imza atacaktır ve hak ettiği başarılara kavuşacaktır” dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Doğan ise bu uygulamanın devam edeceğini kaydederek, "Okullarda akademik başarı, örnek davranış, kültür ve sanat, proje geliştirme, toplum hizmeti ve sportif faaliyetler alanlarında başarı gösteren öğrencilerin ödüllendirilmesini ve öğrenci velileri ile okul arasındaki bağların güçlendirilmesini, başarı gösteren velilerin diğer velilere örnek olmasını amaçlayan bu ödül yönergesinde öğrenci ve velilere değerli olduklarını hissettirmek, öğrencileri çalışmaya yönlendirmek, onların çevreye duyarlı bireyler olmalarını, sorunların çözümü için projeler geliştirmelerini sağlamak, estetik, etik ve duygusal yönden gelişimlerini desteklemek, bilimsel, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif alanlarda öğrencileri geliştirmek, okul içi ve okul dışı etkinliklerde bulunmalarını teşvik etmek, çevreyi sevme ve değer verme becerisini kazandırmak, demokrasi kültürü oluşturmak amaçlanmıştır. Ödül alan ve alamayan bütün öğrencilerimize de eğitim hayatları boyunca başarılar diliyorum. Bundan sonra her eğitim-öğretim yılında bu ödüllendirmeler devam edecektir” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Kaymakam Mustafa Erkayıran ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Doğan, ‘Ödül Yönergesi’ kapsamında öğrencilere verilmek üzere çeşitli ödülleri okul idarecilerine teslim etti.
Güncelleme Tarihi: 06 Mart 2014, 16:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER