BAŞKAN ENGİN’DEN 1 MAYIS MESAJI

BAŞKAN ENGİN’DEN 1 MAYIS MESAJI

BAŞKAN ENGİN’DEN 1 MAYIS MESAJI

BAŞKAN ENGİN’DEN 1 MAYIS MESAJI

MESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Engin, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında “1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, çalışma hayatının zor şartlarında ekmeğini kazananların, üretimin yükünü çekerek ülkemizin kalkınmasına katkıda bulunanların günüdür” dedi.

Mersin Sanayici ve İş İnsanları (MESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Engin, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Üreterek kalkınmanın kilit noktasında yer alan emekçilerin ortaya koyduğu çabaya vurgu yapan Engin, “Ülkemizin her geçen gün gelişmesi ve büyümesi için emekçilerimizin katkısı unutulmamalıdır. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, çalışma hayatının zor şartlarında, ekmeğini kazananların, üretimin yükünü çekerek ülkemizin kalkınmasına katkıda bulunanların günüdür. Üretimin her zamankinden daha fazla önem kazandığı bu dönemde çalışan kardeşlerimizin memleketine, milletine, ailesine, ekonomik yaşantımıza sunduğu katkıları unutmamalıyız” dedi.

Mayıs 1886 yılında ABD’nin Chicago eyaletinde, haklarını savunan emekçilere yönelik üzücü olayların ardından dünyada her yıl kutlanan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününün, 1923 yılından beri ülkemizde kutlandığını hatırlatan MESİAD Başkanı Engin, 1977 yılında 1 mayıs kutlamaları esnasında yaşanan olayların bir daha yaşanmamasını ve ülkemizde yaşayan tüm emekçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü bayram havasında yaşamalarını diledi.

Engin, “Yaşadığımız bu zor günleri daha kolay atlatmamız için çaba harcayan emekçiler, memurlar, sağlıkçılar, zanaatkarlar ve esnaflar herkesin evine kapandığı dönemde fedakarca çalışmaktadır.Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınına rağmen üretim aşamasında yer alan ve hastalıkla mücadelede büyük fedakarlıklarda bulunan sağlık emekçilerimiz başta olmak üzere bütün emekçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü kutluyorum” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER