'Barış Ve Kardeşlik' Etkinliği

Mersin’de pek çok alanda kültür ve sanat organizasyonuna imza atan Akdeniz Belediyesi, 'Barış ve Kardeşlik' etkinliği düzenledi.

'Barış Ve Kardeşlik' Etkinliği
Akdeniz Belediyesi, düzenlediği etkinliklerle Mersin’in 'Kültür ve Sanat Kenti' olma iddiasına katkı vermeye devam ediyor. Son olarak 'Barış ve Kardeşlik' konserini gerçekleştiren Akdeniz Belediyesi, Hasankeyf Orkestrasını Mersinli müzikseverlerle buluşturdu.

Ümit Yaşar Oğuzcan Parkı'nda gerçekleştirilen konser öncesinde konuklara hitap eden Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, bir halklar ve kültürler mozaiği olan Akdeniz’de böylesi bir konsere ev sahipliği yapmanın gururunu yaşadıklarını söyledi. Farklılıkların tehlike değil, aksine bir zenginlik olduğunu belirten Türk, “Birbirimizi anlamak ve tanımak için başkalarına ihtiyaç yoktur. Binlerce yıllık tarihi ve değerleriyle bu coğrafyada yaşayan tüm halkların barış ve kardeşlik ısrarının temeli birbirimizi tanımaktan geçer. Ayrıca barış, kardeşlik, özgürlük ve eşitlik gibi kavramlar; ancak içi doldurulduğunda değerlenir. Bir başka kültüre ait değerlere saygı duyarak, karşımızdakinin penceresinden bakmaya çalışarak anlam kazanır” dedi. Türk, bu doğrultuda bir arada yaşama kültürünün en güzel örneklerini Mersin’de sergilediklerinin altını çizdi.

Konuşmaların ardından, yaklaşık 40 kişiden oluşan Hasankeyf Orkestrası sahne aldı.
Güncelleme Tarihi: 24 Şubat 2014, 16:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER