Barınak Ziyaretinde Gerginlik

Mersin'de, sahipsiz kedi ve köpeklerin bulunduğu belediyeye ait hayvan barınağındaki kötü yaşam koşulları, öğrencilerin tepkisine yol açtı.

Barınak Ziyaretinde Gerginlik
Edinilen bilgiye göre, Nihal Erdem Ticaret Meslek Lisesi'nden bir grup öğrenci, yürüttükleri kampanya kapsamında elde ettikleri mama, süt ve etlerle birlikte pazar günü Gözne Yolu üzerindeki Mersin Büyükşehir Belediyesi hayvan barınağına gitti. Aralarında öğretmenler ve okuldan mezun olan öğrencilerin de bulunduğu grup, getirdikleri gıdaları hayvanlara kendi elleriyle vermek istedi. Ancak buna izin vermeyen barınak görevlileriyle öğrenciler arasında tartışma çıktı. Öğrencilerin ısrarı karşısında arbedeye varan gerginlik nedeniyle bölgeye jandarma ekipleri çağırıldı. Jandarmanın sakinleştirdiği öğrenciler daha sonra barınağı gezip hayvanları ve yaşam koşullarını görüntüledi, getirdikleri yiyeceklerle hayvanları besledi.

Çektikleri fotoğrafları sosyal paylaşım sitelerinde paylaşan öğrencilerden Yağmur Güngör, barınakta karşılaştıkları manzara karşısında büyük bir üzüntü yaşadıklarını söyledi. Burada hiç beklemedikleri bir tepki ve manzarayla karşılaştıklarını belirten Güngör, barınakta hayvan leşleri olduğunu ileri sürdü. Hayvan barınağına sahip çıkılmasını isteyen Güngör, hayvanların yaşam şartlarının da acilen düzeltilmesi gerektiğini vurguladı.
Güncelleme Tarihi: 24 Şubat 2014, 14:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER