"Aziz Yıldırım'a geçmiş olsun"

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Aziz Yıldırım ve dostlarına geçmiş olsun diyorum. Bir hüküm verilmiştir. Bu bir yargı sürecidir" dedi.

AK Parti Beşiktaş İlçe Başkanlığı tarafından 7.’si düzenlenen "Büyük Beşiktaş Buluşmaları", Ortaköy Princess Otel’de gerçekleştirildi. Programa konuşmacı olarak katılan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Hiçbir mazeret başarısızlığın yerinin tutamaz. İstanbul’da başarılı olurken, Beşiktaş’ta başarısızlık kabul edilemez. Kendimizi kabahatli bulup önümüzdeki seçimlerde başarılı olmaya çalışacağız. Bu tür programlarla kaynaşıp daha başarılı olmak için çalışmalıyız" diye konuştu.

1993 yılından beri parlamentoda olduğunu hatırlatan Arınç, "AK Parti olarak kurulduğumuzdan bugüne 10 yıl geçti. Birçok süreçten geçtik. Başbakanımızın milletvekilliğinin önü bile kapatılmıştı. 30 yıllık, 50 yıllık partileri geride bırakarak, -CHP Kadir Gecesi doğmuş, 99’da meclise giremediği için 2002’de bunun avantajını kullandı- 2002’de tek başımıza iktidara geldik. Başarı 3 dönem üst üste iktidara gelmek ise budur. 3 seçim ve 2 de referandum geçirdik. Türkiye’nin çoğunda başarılıyız. Tabii buna Beşiktaş dahil değil. Türkiye genelinde 6 milyon 500 bin üyemiz var. Her teşkilatın hedefi bölge seçmenin yüzde 10’nunu üye yapmak. Beşiktaş bu tabloda geride. İnşallah bu çıtayı yüzde 15’e kadar taşıyacak" ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın tahliye edilmesi ile ilgili sorular üzerine Arınç, "Öncelikle geçmiş olsun demek isterim. Bir hüküm verilmiştir. Bu bir yargı sürecidir. Temyiz sonucunu bilmemiz tabiî ki mümkün değil. Ancak merak ettiğim için mahkeme kararını aldım, okudum. Hem kendisine hem de camiası ve ailesine geçmiş olsun diyorum. Geçtiğimiz yıl kulüplerin talebi üzerine sporda şiddetin önlenmesine ilişkin tasarı, virgülüne dokunmadan yasalaştı. Ardından bu kanun değiştirilmek istendi. Ben düşüncelerimi zaten zamanında açıklamıştım. Yalvar yakar gelip bu kanunun çıkmasını isteyenler, 3 ay sonra neden değiştirmek istiyorlar diye ilkesel olarak o zaman karşı çıktım. Ancak ardından yaşanan süreçte bu kanun değişti. Bu kanun iyi uygulanırsa; teşvik, şiddet, şike gibi olayların yaşanmayacağını düşünüyorum. Aziz Yıldırım ve dostlarına geçmiş olsun diyorum" dedi.

Suriye ile yaşanan gerginlikle ile ilgili bir soru üzerine ise Arınç, "Orada bir kargaşa ve kaos var. Bu, Suriye’nin kendi iç meselesi. Oralarda on binleri bulan ölümler oldu. Son yaşanan gelişmelerle birlikte Türkiye teyakkuz durumunda. Suriye’nin kendi içerisinde de bir muhalefet var. Ancak Türkiye’nin fiili bir iştiraki söz konusu değil. Şu an Suriye’de insan hakları ihlallerinden tutun da işkencelere kadar çok sayıda durum var. Mevcut durum elbet değişecektir. Ancak bir zaman vermem söz konusu değil" diye konuştu.

Toplantı, daha sonra katılımcıların fikir alışverişlerinde bulunmaları ile devam etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER