Avukatlar haftası Mersin'de kutlanmaya başlandı

Mersin Barosu, Avukatlar Haftası kutlamaları kapsamında Atatürk Anıtı'na çelenk koydu.

Avukatlar haftası Mersin'de kutlanmaya başlandı
 Cumhuriyet Alanı'nda bulunan Atatürk Anıtı önünde bir araya gelen Mersin Barosu'na bağlı avukatlar, Mersin Büyükşehir Belediyesi Bando Takımı eşliğinde bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nı okudu. Ardından Baro Başkanı Avukat Alpay Antmen, Atatürk Anıtı'na çelenk koydu. Burada konuşan Baro Başkanı Antmen, avukatların mesleki ve ekonomik sorunlarının artık katlanılmaz boyuta ulaştığını belirterek, meslekleri anlamında neşeli bir kutlama yapamayacaklarını kaydetti. Her geçen yıl sorunlarının artığını vurgulayan Antmen, "Her şeyden önce, avukatların yargı mekanizması içerisindeki yerinin hala ikincil bir konumda görülmesi, en başta adil yargılanma ilkesi ve silahların eşitliği prensiplerine aykırı olup, savunma mesleğinin de en kısa zamanda Anayasal güvenceye kavuşturulması ve ilk başta iddia makamıyla eşitliğinin sağlanması gerekmektedir" dedi.
Avukatların sorunlarını da dile getiren Antmen, sözlerine şöyle devam etti: "Avukatlık kimliği resmi kimlik hükmünde olmasına rağmen, bazı kurum ve kuruluşlarca hükümsüz kabul edilmesi mesleği saygınlığının hiçe sayılmasıdır. CMK ücretleri asgari avukatlık ücret tarifesine eşitlenmelidir. Bağlı çalışan avukatların gerek ekonomik ve gerekse de özlük hakları mesleği saygınlığına yakışır hale getirilmelidir. Avukatlar kamu hizmeti verdiklerinden kamu çalışanları gibi yeşil pasaport hakkına sahip olmalıdırlar. Avukatlık hizmeti için KDV yüzde 1 olmalıdır. Özellikle mesleğe ilk kez başlayan genç avukatlar için vergi indirimi yapılması gereklidir. Noterlere ve mali müşavirlere avukatlık mesleğinin iş alanları açılmamalıdır. Kamu avukatlarının özlük hakları ve ücretleri hakim ve savcılarla eşitlenmelidir. Dava açmak ve takip yapmak için avukat olma zorunluluğu getirilmelidir. Hakim ve Cumhuriyet Savcılığına sadece avukatlık mesleğinden geçilebilmelidir."
Antmen, bütün bu sorunlara rağmen tüm avukatların Avukatlar Haftası'nı kutlayarak, önümüzdeki dönemlerin kendilerine güzellikler, hayırlar getirmesini temenni etti.
Güncelleme Tarihi: 01 Nisan 2014, 11:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER