Akdeniz'e Yeni Bir Park Yapılıyor

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi'ne bağlı Fen İşleri Müdürlüğü ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Karaduvar Mahallesi Mersin-Adana karayolu üzerinde bulunan 12 bin metrekare alanda park yapımına başladı.

Akdeniz'e Yeni Bir Park Yapılıyor
Son olarak 2014 yılı içerisinde yapımı ve revizyonu tamamlanan 6 parkın toplu açılışını yapan Akdeniz Belediyesi, Karaduvar Mahallesi'nde büyük bir parkın imalatına daha başladı. Mersin-Adana karayolu üzeri Cumhuriyet Bulvarında yapımına başlanan park ve yeşil alan, Mersin’in doğu girişindeki görüntü kirliliğini bir nebze olsun azaltacak. Bekirde kavşağında yapım çalışmaları devam eden park, toplam 12 bin metrekarelik bir alanı kaplıyor. Bir bölümünde yetişkin okaliptüs ağaçları bulunan parktaki imalat programı iki etap halinde yapılacak. Alanın batı bölümünde çalışmalarını sürdüren ekipler, ilk olarak tesviye işlemlerini tamamladı. Proje doğrultusunda planlanan yürüme yollarının bordürlerini döşeyen ekipler, ağaç ve bitkilendirme çalışmaları öncesinde alana toprak takviyesi de yaptı.

Çalışmalarla ilgili açıklama yapan Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, ilçe genelinde park ve yeşil alanların artması için 5 yıldır çaba harcadıklarını ifade ederek, bu çabaların sonucu olarak Akdeniz’de park sayısını 150’nin üzerine çıkardıklarını hatırlattı. Kentleşmenin yeşil dokuya ve doğaya verdiği tahribatın kaçınılmaz olduğunu dile getiren Türk, “Kentleşmeyle birlikte yeşil alanlara duyulan ihtiyaç artıyor. Mahallelerimizde mümkün olan her alanı park ve yeşil alana dönüştürmeye çalışıyoruz. Çünkü yeşil demek, hayat demektir. Park ve yeşil alanlar ruh ve beden sağlığına, kentin ekolojik yapısına, hava temizliğine, kent kalitesine olumlu yönde katkı yapar. Kısacası yeşil alan kente karakter katar. Biz de Akdeniz Belediyesi olarak ilçemize ve Mersin’e karakter katacak olan bu yeşil alanların daha artması için çalışmalarımıza devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Yapımı devam eden park hakkında bilgi de Türk, “Yaklaşık 12 bin metrekare alana sahip olan parkımızda 500 metrelik bir bisiklet parkuru bulunuyor. Alanda mevcut bulunan okaliptüs ağaçlarını koruyacağız ve buna ilaveten ağaç takviyesi yapacağız. Çocuklarımız için 200 metrekarelik bir oyun alanı ve büyük bir oyun grubu yerleştireceğiz. Yine spor yapan vatandaşlarımız için spor aletleri grubu, 10 adet kamelyası, oturma grupları, yürüyüş yolları ve aydınlatmalarıyla Akdeniz’e yakışan bir parkı kentimize kazandıracağız. Mersin’in doğu girişindeki düzensizlik kentimizin kanayan bir yarası haline geldi. Bizim sorumluluk alanımıza girmemesine rağmen periyodik olarak Hal kavşağı-Huzurkent arasındaki kavşakların ve refüjlerin peyzaj düzenlemesini yapıyoruz. Bu parkımızın bulunduğu konum itibarı ile Mersin’in doğu girişinin bir nebze de olsa güzelleşmesine katkı verecek. Bu konuda çalışmalarımız da devam edecek” dedi.
Güncelleme Tarihi: 20 Şubat 2014, 15:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER