27 Mayıs DarbesininYıldönümü Mesajı

27 Mayıs DarbesininYıldönümü Mesajı

27 Mayıs DarbesininYıldönümü Mesajı

Yakın tarihimizde yaşananlar, darbeler, müdahaleler sadece Türkiye iç iktidar kavgalarına sıkıştırılamaz. Her darbe bir dış müdahaledir.

27 Mayıs darbesi, 12 Eylül darbesi, 28 Şubat müdahalesi, 15 Temmuz saldırısı.

Hepsi bir dış müdahaleydi. Hepsi Türkiye'yi kontrol altında tutma, vesayet altında tutma müdahaleleriydi.

61 yıl önce Türkiye'yi durduranların zihniyetine sahip olanlar bugün tekrar ülkemizi hedeflerinden uzaklaştırarak engellemeye çalışıyorlar. Ancak kahraman milletimiz buna asla fırsat vermeyecektir.

Çünkü onların tanıdığı, bildiği Türkiye yok artık. Çünkü bu ülke, artık çok daha güçlü. Tarih değişti. Şer cephesi kaybetti. Onlar tarihin kara sayfasında kaldılar.

Kirli hesaplar peşinde olanlar bilsin ki, bu ülke bir daha 27 Mayıs yaşamayacak. Bir daha 15 Temmuz yaşamayacak. Bir daha vesayet altına alınamayacak. Çünkü tarihsel geçmişinden beslenerek, geleceği şekillendiren Türkiye'nin yükselişine tüm dünya şahit oluyor.

Hiç şüphesiz inanıyoruz ki, Aziz milletimiz büyük ve güçlü Türkiye'yi hedef alan darbelere her zaman dur diyecek ve kararlı duruşundan asla taviz vermeyecektir.

Demokrasi tarihimize kara bir leke olarak geçmiş 27 Mayıs darbesinin yıl dönümü vesilesiyle, darbe sonrası şehit edilen merhum Başbakan Adnan Menderes ve yol arkadaşları başta olmak üzere, ülkemizin bekası ve milli iradenin tecelli etmesi uğruna canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle, gazilerimizi şükranla yad ediyorum.

Hacı Özkan

AK Parti Mersin Milletvekili

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER