ENDİŞELENME MUTLU OLMAYA BAK

  Hayat saçma şeylere endişelenmek için çok kısa. Eğlen, aşık ol, sev sevil yapabildiğin her şeyi yap, yaşa gitsin pişmanlık duyma sakın. Asıl pişmanlık yapamadıklarımızdır. Yaşayabilecekken yaşayamadıklarımızdır.  Hiçbir şeyin keyfini kaçırmasına izin verme. Bu tarz yazıları okuyunca doğru aslında, ah ahh evet kesinlikle çok haklı deriz ama yapmaya da devam ederiz. Kiminiz ise; tamam da sen neler yaşadığımı biliyor musun, da konuşuyorsun? Dediğini duyar gibiyim.
Evet çok haklısınız, yaşadığımız şeyler hiç de kolay değil. Kimimiz geçim sıkıntısı, kimimiz ana baba evlat hasreti, kimimiz aşk acısı, kimimiz sahte dostlukların kazıklarını, kimimiz de bir şeylere özlem, hasret çekiyoruz. Hiçbir acı diğer acıdan daha büyük ya da daha sancılı olamaz. Acı iz bırakır. Çektiğimiz acıların nedeni ne olursa olsun yara bırakır. Ama şu da bir gerçek ki bazı acılar ömür boyu unutulmaz, yeri doldurulamaz. Rabbim böylesi acılarla imtihan etmesin bizi. İnsanız sonuçta sevgiye, tutunacak bir dala ihtiyacımız var birilerine güveniriz gerçek zannederiz.
Duyduğumuz sevgi, aşk karşımızdaki insanın sahteliklerini görmemizi engeller. Biz ne kadar iyi niyetle yaklaşsak da karşı taraf hep bir kullanma, menfaat çabası içerisinde olur.
Ne yazık!
Böyle insanlara çok acırım.
Çünkü hayatları boyunca mutlu olamıyacaklar. Yüreklerinde besledikleri haset, nefret, kıskançlık ve kin duyguları onların diri kalmasını, ayakta durmasını sağlasa da, içten içe çürümeye mahkum eder.
Mutluluk nedir bilemezler.
Bunlar başkalarının elindekilerine göz dikmekten doyumsuzlaşırlar. Hep daha fazlası benim olsun. Böyle egoistlerin yaşamı nefretle dolu olduğu için sevginin ne olduğunu tadamazlar. Aslında kötü olan şu ki bu tavırlarının karşısındaki insanlara yutturmuş olduklarını düşünmeleridir. Böyle insanlar intikamla, nefretle beslenir. Ama inanın bana intikam iyi birşey değil. İntikam yıpratır, yok eder. İçinizde zerre sevgi varsa onuda alır götürür. Bunu kendinize yapmayın.
Velhasıl kelam, siz yüreği sevgi dolu insanlar karşınızdaki insan ne kadar kötü olursa olsun, siz sevgiden, saygıdan, iyilikten vazgeçmeyin, bırakın onlar sizi kullandığını, size yutturduğunu sansın. Sizde yutmuş gibi yapın gitsin.

Bilgenin de dediği gibi sokmak akrep'in doğasında var diye, ben neden kendi doğamda olan sevgiden, iyilikten vazgeçeyim ki.

Sizde doğanızda olan güzelliklerden vazgeçmeyin.
Sevgiyle kalın...

YORUM EKLE