Türk Lirası ile İhracat Hayali Gerçek Oluyor!

Türk Lirası ile İhracat Hayali Gerçek Oluyor!

Erdoğan'ın Türk Lirası ile İhracat Hayali Gerçek Oluyor!

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, 200 ülke ve bölgeye TL ile yapılan ihracatın 25 milyar TL'yi geçtiğini açıkladı.

TİM Başkanı İsmail Gülle'nin konuşmada belirttiği üzere TL ile yapılan ihracatın 25 milyar TL’yi geçtiğini, bu yılın 5 ayında ihracat ailesine yeni katılımların sayısının ise 7 bini aştı.

'EMİN ADIMLARLA İLERLİYORUZ'

Gülle yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

'Küresel tedarik zincirlerinde pandemi ile hızlanan yeniden yapılanma sürecinin faydalarını görüyoruz. Her bir sektörümüzde, ihraç mallarımıza talep artarken Türkiye markası daha da güçlendi. Bu yılın ilk 5 ayında geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre TL ile yapılan ihracat yüzde 58 artarak 25,5 milyar TL’ye ulaştı.' dedi.

Türkiye'nin TL ile ihracatının ilk sırasında 4,4 milyar TL ile Irak olduğunu belirten Gülle; 'Mayısta ise Türk Lirası ile yapılan ihracat yılın aynı ayına göre yüzde 74 artarak 4,75 milyar TL’ye ulaştı. Bu yıl 5 ayda ilk kez ihracat yapan firma sayımız da toplamda 7 bin 577’e ulaştı. Bu firmalarımızın 773 milyon dolarlık ihracata imza atması, emin adımlarla 200 milyar dolarlık ihracat hedefimize ilerlediğimizi gösteriyor.' açıklamalarında bulundu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER