Merkez'den kredi kartı faizine ayar

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Türk Lirası (TL) cinsinden kredi kartı işlemlerinde uygulanacak aylık azami akdi faiz oranını yüzde 2,22'ye; aylık azami gecikme faizi oranını ise yüzde 2,72'ye çekti.

Merkez'den kredi kartı faizine ayar

Kurum, bankaların bu oranların üzerinde bir faiz oran uygulayamayacağını da beyan etti.

TCMB'den kredi kartı faiz oranları ile ilgili yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada “16 Mart 2013 tarih ve 28589 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Kredi Kartı İşlemlerinde Uygulanacak Azami Faiz Oranları Hakkında Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair 2013/4 sayılı Merkez Bankası Tebliği ile 1 Nisan 2013 tarihinden geçerli olmak üzere kredi kartı işlemlerinde uygulanacak aylık azami akdi faiz oranı TL için yüzde 2,22, ABD Doları için yüzde 1,70 ve Euro için yüzde 1,64, aylık azami gecikme faizi oranı ise TL için yüzde 2,72, ABD Doları için yüzde 2,20 ve Euro için ise yüzde 2,14 olarak belirlenmiştir.” denildi.

TÜKETİCİ KREDİSİ TAVSİYESİ

Söz konusu oranların azami olduğuna işaret edilen açıklamada kredi kartı işlemlerinde bu oranların üzerinde bir faiz oranı uygulanamayacağına dikkat çekildi. Ayrıca “Bankalar bu oranları geçmemek üzere faiz oranlarını serbestçe belirleyebilecektir.

1 Temmuz 2013 tarihinden itibaren gelecek 3 aylık dönem için geçerli olacak azami faiz oranları bu tarihten önce yine Bankamız tarafından kamuoyuna duyurulacaktır. Bankalar, diğer ülkelerde olduğu gibi, kredi kartı faiz oranlarını bireysel kredi faizlerine göre daha yüksek belirlemektedir. Bu nedenle, kısa vadeli kredi gereksinimi olan kredi kartı sahiplerinin bu gereksinimlerini kredi kartları yerine tüketici kredileri yoluyla karşılamaları menfaatlerine olacaktır.” ifadelerine yer verildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER