Ambulanslarında Görevlilere İletişim Eğitimi Veriliyor

Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi, göreve yeni başlayan sağlık personeline yönelik olarak “Etkili İletişim Teknikleri” eğitimi gerçekleştirdi. Ambulans Birimi’nde hizmet verecek olan 22 ATT ve paramedik personeli etkili iletişim teknikleri, iletişimde dikkat edilmesi gerekenler, doğru iletişim ve empati gibi konular hakkında bilgilendirildi.

Ambulanslarında Görevlilere İletişim Eğitimi Veriliyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi, göreve yeni başlayan sağlık personeline yönelik olarak “Etkili İletişim Teknikleri” eğitimi düzenledi. Kent genelinde hizmet veren 16 ambulansta görev alan ekibe dahil olan 22 ATT ve paramedik personeline etkili iletişim teknikleri, iletişimde dikkat edilmesi gerekenler, doğru iletişim, empati gibi konular ve önemli kavramlar anlatıldı.

Ambulans Birimi personeline etkili iletişim

Yeni alınan 2 ambulansla birlikte toplam 16 adet ‘Hasta Nakil Ambulansı’ ile hizmet veren ve vatandaşlardan takdir toplayan Büyükşehir Belediyesi, nakil işlemlerini alanında uzman sağlık personelinin refakatinde gerçekleştiriyor. Hasta Nakil Ambulansları ile tüm Türkiye’ye yılda ortalama 10 bin hasta taşınıyor. Hizmet kalitesini hem teknik donanım hem de kadro ile her geçen gün artıran Büyükşehir, personeline düzenli olarak eğitim programları düzenliyor.

Bu kapsamda göreve yeni başlayan 22 ATT ve paramedik personeli, hasta ve hasta yakınları ile daha doğru iletişim kurabilmek için Etkili İletişim Teknikleri eğitiminde bir araya geldi. Eğitimde; iletişim kavramı, iletişimde dikkat edilmesi gerekenler, yanlış iletişim türleri, kişilik yapıları analizleri ve buna bağlı davranış stilleri, sen dili, ben dili kavramları ile empati ve telepatik iletişim kavramları detaylıca aktarıldı.

“Eğitimlerimiz devam edecek”

Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Halk Sağlığı ve Denetim Şube Müdürü Uzman Doktor Bahar Gülcay Çat Bakır, hastaların naklini gerçekleştirirken daha profesyonel bir ortam yaratmak için yeni alımlarda şoförlerin de sağlıkçılardan seçildiğini belirterek, şöyle devam etti:

“Ocak ayında aldığımız 2 adet ambulansla beraber merkezde 10, ilçelerde 6 olmak üzere toplamda 16 ambulansla Mersinimize hizmet veriyoruz. Yapılan başvurular sonrasında toplam 22 ATT ve paramedik arkadaşımız göreve başladı. Daha önce diğer personelimize de verdiğimiz, Daire Başkanlığımızda görev yapan psikoloğumuz Yücel Şavklı ile beraber Etkili İletişim eğitimini yeni başlayan personelimize de vererek hizmet kalitesini artırmaya başladık. Bu kapsamda eğitimlerimiz devam edecek ve hizmetimizde de iletişimin ne kadar etkili olduğunu göstermeye çalışacağız. Sağlık personeli sahada kişilerle direkt iletişim kuruyor. Bize talepte bulunan kişilerin yakınlarının hasta olması ya da kişilerin kendi hastalıkları zaten onları duygusal açıdan yıprattığı için bu iletişime önem veriyoruz. Etkili iletişimin de onlara geçebilmesi için elimizden ne geliyorsa bunu yapmayı hedefliyoruz.”

Uzman Klinik Psikolog Yücel Şavklı, Ambulans Birimi’nde görev alan personelin insan ilişkilerinde aktif rol aldıklarını belirterek, eğitimlerde her yönüyle iletişimi anlattıklarını söyledi. Eğitimlere katılan personelden olumlu geribildirimler aldıklarını anlatan Şavklı, “Aldığımız geribildirimlerde fayda sağladığı yönünde geri dönüşler de aldık. Umarım iletişim halinde olacakları vatandaşlarımıza da pozitif katkılar sunacaktır” dedi.

Büyükşehir Belediyesi’nde yeni göreve başlayan Halit Savaşlı, aldıkları eğitimden memnun kaldıklarını söyleyerek, “ATT olarak görev yapıyorum. Şu anki işimden mutluyum, memnunum. Bizi daha iyi yerlere götüreceğine inanıyorum. Bugün iletişim eğitimi aldık. Bunun hastalarla iletişimimizde nasıl daha iyi olabileceğimiz konusunda yardımcı olacağını düşünüyorum. Özellikle hasta yakınları sevdiklerini düşündükleri için gergin oluyor. Onlara karşı tavrımızın daha iyi olacağına inanıyorum” diye konuştu.

Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 04 Mayıs 2022, 16:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER