DİPLOMALI CAHİLLER

 Hoş geldin Ya Şehri Ramazan…

Kalbimize, evimize huzur, sofralarımıza bereket getirdin. Mübarek dinimiz İslamiyet’te doğruluk, dürüstlük, sevgi, saygı, sadakat ve ilimin ne kadar önemli olduğu vurgulanır. Ahlakın güzel olmasından vicdanın ve ruhun temiz olmasından bahsedilir.

İslam dinimizin ‘Ahlak’ ile ilgili hükümleri hem ferdin hem de toplumun mutluluğun içindir. İslam dini akla hitap eder. Akıl insanda kuvvettir. Akıl kişiyi diğer tüm canlılardan ayıran en etkili silahtır. İyiyi kötüyü, yanlışı doğruyu ayırt etmemizi sağlar. Akıllı insan kendini ilmen ve ruhen geliştiren kimsedir. Mütevazidir. Akıllı insanın; gözünü, yüreğini para, hırs, kibir bürümeyen insandır. Ne olursa olsun, kim olursa olsun yüreğinde sevgi, saygı taşıyan kişidir. Cahil olmayan insandır.

Diyeceğim şu ki; hiçbir diploma yüreğinde kibir taşıyan bir insanı bilgili, ahlaklı ve saygın kılmaz. Ne yazık; yaşadığımız şu çağda aramızda bi dolu diplomalı cahil insan var. Diplomalı olunca, unvan sahibi olunca diğer insanlardan üstün olduğunu düşünen zavallılar var. Bunlar; akıl yoksunu insanlardır. Hiçbir diploma yada etiket seni bir başkasından üstün kılmaz. Bir insanı bir başkasından üstün kılan tek şey ilmiyle beraber, yüreğinde taşıdığı sevgi, saygı, merhamet duygularıdır.

Yazık etmeyin tüm bu kötü duygularla yaşayarak hem kendinize hem de topluma.

Elbette dünyada hiçbir insan dört dörtlük değildir. Ama bile bile, göz göre göre de kötü olunmaz. Şundan eminim ki, sevginin açamayacağı kapı yoktur.

Yaşanan tüm ego savaşları, kavgalar, savaşlar sevgisizlikten ve kişisel çıkarlardan dolayı çıktığını düşünüyorum. Sevgi dünyayı kurtaracak ve tüm kötülükleri ortadan kaldıracak tek silahtır. Polyanacılık oynadığımı, gerçeklerden uzak olduğumu düşünebilirsiniz. Ama azıcık sizde siz de şu lanet hırslarınızdan, gerçeklerinizden ve kirli düşüncelerinizden sıyrılıp sevgiye yaklaşsanız hayat daha da güzel olacak.

Yüreğinizdeki hırsın, kibirin tüm kötü duyguların, sevgiye dönüşmesi dileğimle.

Sevgiler…

Hoşçakalın…

YORUM EKLE