Dijital Çağda Kölelik 3

Dijital Çağda Kölelik 3

Köleleşmiş Erkekler Çalışan Kadınlar 

Huzurlu aile, ruh sağlığı yerinde ve sağlam toplumların oluşması için iyi, karakterli bilinçli insana ihtiyaç duyulmaktadır. İyi insanın yetişmesi ise aileyi oluşturan kadın ve erkeğin sağlıklı ve ideal bir evlilik müessesesini kurmaları, bunun için de öncelikle iyi eşler seçmeleri gerekir. İnsan yetiştirmede iyi bir aileyi temiz ve bereketli toprağa benzer. Güzel insanlar yetişmesini sağlamak için huzurlu AİLE şarttır. 

Üniversiteyi yeni bitirmiş genç delikanlıya annesi kız aramaya başlar. Eşe dosta haber gönderir, "-artık oğlumun evlenme zamanı geldi münasip bir kız arıyoruz." tabiki bu işe meraklı çevreler, kendilerini değil başkaların mutluluğu ile mutlu olan insanlar işe koyulurlar. Bu iş kolay değildir. Oğlumuz ne mezunu, ne iş yapar, kaç yaşında ahiret sorgusu bitmez. Ne ister nasıl birini arar, ne ler biter. Şimdi sıra anneye babaya gelir, nasıl bir gelin kız arıyorlar. Annenin ağzından sihirli kelime çıkar, "çalışan, okumuş, güzel, bize uyacak…" sıralar istekleri. 

"Oğlumu evlendireceğim çalışan bir kız arıyorum." bu sihirli kelimeyi çok duymuşsunuzdur. Sonrada hayırlı torun istersin öyle mi? Tezatları dünyasına bizden fazla kimseye yakışmaz. Hayırlı toruna iyi bir aile terbiyesi ve güzel eğitim alması gerekir. Anne çalıyorsa, yorgun eve geliyorsa çocuğunun eğitimi eksiktir. Anne vitamini almıyordur. Çocukların annesinden; Rahmân, Rahîm (merhamet) vitamini alması, babasından; Muhsin (iyi ve güzel iş yapan), Mümin (insanın gönülleri iman, ferahlık saçan) Müheymin (gözeten, koruyan ve kollayan) vitamini alır. Çocuğun hayatı boyunca kullanacağı güzel ahlak eğitimini ailesinden almalıdır. Aile birinci tercihini iş değil, merhamet, iyi insan olma eğitimini tamamlama tercih yapması gerekir. Çünkü dünyanın en kıymetli varlığı insan yetişecektir. 

****

İslamda kadın çalışmaz, bilim insanı olamaz, ülkesini savunamaz, doktor olamaz diye bir kavram hiç olmadı. 

Bir gün evin karşı tarafında yeni inşaat başladı, temelden seyre başladılar, karı koca hayale, romantizm yapıp güzel hayaller kurdular. Çok iyi bir müteahhit. Her şey göz önünde oluyordu. Komşuların teşviki, Anna babanın tasdiki ile kredi alıp yeni bir ev sahibi olmak istediler. Arabayı, eldeki nakiti de verip on yıl bankaya borçlandılar. Öyle her şey planlandığı gibi gitmemeye başladı. Piyasa şartları, gelen enflasyon biraz sıkıntıya girdiler. 

Erkek kredi kartına, bankalara, borçlandı, köleleştirildi. Adam çalışın kadın evde çocuklarına baksın diye bir şey de yoktu. Kadın bende katkıda bulunmam lazım dedi çalışmaya başlar. Anne çocuğuna kendisinden daha iyi bakıcı bulamayacaktır, hayatta insan yetiştirmekten daha mübarek, kıymetli ve yüce iş olamaz. 

****

Erkekler akıllı kadın sever, akıllı kadın kendini sevdirir. Akıllı kadın ne yapacağını bilen, sorumluluklarını bilen, zorluklarla dayanandır. Kadın anlatıyor "-çalışmayı çok istiyorum" evde sıkılmıştı, hep aynı şeyler monotonluk bıkkın verdi. Ev işi, çocuk, yemek, temizlik "-hayat böyle gitmez." dedi. Akşam dizideki hayatı, elleri bulaşık, temizlik yapmayan, iş görmeyen kadınları, hep makyajlı bakımlı olanları, şık kıyafetler, iş desen fasarya bir şey yok basit. Patron devamlı izin veriyor, işi; bebek oyuncağı sandı. Elde diploması vardı neden evde oturup ömür çürütsün. Bunca yıl boşunamı okumuştu. Bir işe girip çalışacak, çocuğa bir bakıcı tutacaktı, hayat ne kadar kolay görünüyordu. "3 bin maaş, çocuğa bakıcı binbeşyüz, üst baş kıyafet beş yüz, yol parası, ıvır zıvır" sonra isyan ediyor benim maaşım yetmiyor diye ağladı. Burada herkesin atladığı konu çocuğumuza tuttuğumuz bakıcının kalitesi. Tercihlerimiz bedeli, feda ettiklerimizdir. Çalışmak ibadettir. Akıllı, mantıklı hareket etmek farzdır. 

YORUM EKLE