Çukurova Havalimanının seyir defteri -1-

Önceki yazıda Çukurova Bölgesel Havalimanın 1 Kasım seçimleri öncesinde yeniden AK Partinin Mersin kozu olarak gündeme gelmesi ve eski ulaştırma bakanı yeni Mersin milletvekili adayı Lütfi Elvan’ ın hayli uzun vaatler listesinin başlarına oturması nedeniyle dünden yarına projenin başına gelenleri anlatacağımı söylemiştim.

Bu konuda ilk günden başlayarak yeterince kalem oynattığımı sanıyorum. Merak eden abdullahayan.wordpress.com sitesindeki bloguma girip oradan yazılarıma ulaşabilir.

O yazılar tarandığında görülecektir ki, başlangıcından itibaren yanlışlar manzumesi olarak başlamış o süreçle ilgili söylenmemiş pek şey de bırakmamışım.

Yer seçiminden tutun da, ihale yöntemine, yapılış biçimine, ortaya çıkan tek taliplinin verdiği teklifin ekonomik kriterlere pek uygun düşmeyişine ve buna rağmen gerekli finansmanı sağlayıp sağlamadığına nedense bakılmadığına, hepsinden önemlisi projeyi sağlıklı yürütmesi için gerekli kredileri bulduğuna dair belgeleri sunmadan yer tesliminin yapılmasının yanlışlığına varana kadar nelere dikkat çekmemişim ki…

Yapımcı firma sıkıntıya girip iflas erteleme talebinde bulunmasına rağmen, özellikle AK Parti cenahına mensup ve yakın kimi isimlerin oyalama taktikleri, durmadan anlattıkları masallarla iş o kadar sulandı ki, itiraf edeyim yaklaşık bir yıldır ipin ucunu bıraktım.

1 Kasım seçimlerinde Mersin’den aday gösterilen Lütfi Elvan’ ın kente gelişiyle tozlu raflardan indirdiği proje bugünlerde başımızı hangi yana çevirsek billboardlardan göz kırpıyor ve AKP’ nin lokomotif adayı gittiği her yerde “geçmişte yanlış yöntemle düzenlenen ihalenin gözden geçirilerek yeniden yapılacağını, bu kez 20 yıllık işletme süresi çerçevesinde teklif alınacağını” anlatıyor.

Sadece bununla da yetinmeyip; Katıldığı pek çok toplantıda 20 Ekim 2015 tarihini deklare ederek o gün ihale yapılacağı sözünü vermesi sonucunda oturup bir şeyler yazmak gerekiyordu.

Çünkü Türkiye gibi bir ülkede de yaşasak, bu ve benzeri işlerin kimlere, nasıl ve ne şekilde verileceği yasalarla düzenlenmiş ve o yasalar orada durduğu sürece bırakın bugün tek sıfatı eski bakan olan birini başbakan bile olsanız kafanıza göre ne ihale düzenleyebilir, ne de tarih belirleyebilirsiniz.

O nedenle geçen hafta; “ ‘havalimanı tamamlanacak’ vaadi iyi güzel de, ihale şartnamesi nerede? İhale hangi yöntemle yapılacak ki, ilanın bile yayınlanmadığı bir iş nasıl ve kim tarafından bitirilecek?” diye sormuştum.

Sonunda soruların cevabının en azından birini 19 Ekim 2015 tarihli resmi gazetede yer alan bir ilanla almış oldum. Bu ilana göre Çukurova Bölgesel Havalimanı YİD yöntemiyle 15.1.2016 günü ihaleye çıkarılıyor. Umarım o tarih ilk ihalede olduğu gibi ertelenmez de, ciddi bazı talipliler yarışır, yarışanlar arasından en iyisi kazanır ve artık yılan hikayesine dönen bu proje dosyası mutlu sonla kapanır.

Elbette sadece benim değil, Mersin’ in özellikle STK’ ları konunun takipçisi olmalı, hem ihalenin ertelenmemesi hem de bu kez gerçekten yapabilirlik kapasitesi olan ehil ellere verilmesinin takipçileri olmalı.

Çukurova Havalimanının 2010’ dan bugüne geçirdiği evreleri, hangi gün kimin ne söylediğini hatırlatarak ve “söz uçar, yazı kalır” misali tarihe de iz düşerek noktalayayım sıkıcı yazıyı…

27.3.2010 Çukurova Havalimanının yapılacağı bölgenin haritasını da içeren ve o bölgede “acele kamulaştırma yapılacağı” kararı yayınlanır Resmi Gazetede…

18.6.2010 Projenin ÇED sürecinin başladığı Mersin Çevre Orman Müdürlüğünce duyurulur.

5.9.2010 Erdoğan: “Çukurova Havalimanında ilk kazma 2011’ de vurulacak. Mersin turizmde patlama yaşayacak”

1.12.2010 ORGİ (Ordu-Giresun), Zafer (Uşak-Afyon), Çukurova (Adana-Mersin) adlarıyla üç havalimanının 2011’ de yapımına başlanacağı açıklanır.

5.3.2011 Havalimanı projesi Yüksek Planlama Kurulunca imzalanır.

23.5.2011 Tüzmen’ in yerine aday gösterilen Ekonomi Bakanı Çağlayan Mersin’ de seçim kampanyasını başlatır. Havalimanı lokomotif adayın lokomotif projesidir. Kent ilk kez “uçan çilek” tabiriyle tam o gün tanışacaktır.

15.8.2011 Havaalanının en kısa zamanda ihale edileceğini açıklar dönemin Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve ekler: ”Havaalanı yanında Mersin-Antalya yolunu da 2014’te tamamlıyoruz”

22.8.2011 DHMİ Genel Müdürlüğü tarafından Çukurova Bölgesel Havalimanı Projesi ihalesinin 3 Kasım 2011 tarihinde yapılacağı ilanı gazetelerde yer alır.

14.9.2011 Dönemin Mersin Valisi Güzeloğlu:

“havaalanı ihalesi Kasım ayında yapılacak. Merkezden bavulunu alıp trene binenler direk havaalanına ulaşacak. Ayrıca otoban bağlantısını da yapıyoruz. Mersin-Tarsus arasındaki D-400 karayolunun proje ihalesini Kasım’da yapacağız, ancak ihaleyi Ekim ayına çekmeyi düşünüyoruz. Çalışmalar 2012’de başlayıp 2013 öncesinde bitecek. D-400 karayolunun her iki tarafını da 3’er şeride çıkarıyoruz. Ayrıca her iki tarafta 2 gidiş, 2 geliş olmak üzere tali yol bağlantısı yapacağız. Böylece 5 şeride çıkmış olacak. Mersin-Tarsus arasındaki tüm trafik ışıklarını kaldırıp, 2 olan otoban bağlantısını da 6’ya çıkaracağız. Böylece otobanı daha da aktif hale getireceğiz ve Mersin ikinci bir yola kavuşmuş olacak. D-400’ün yeni hali sayesinde Mersin-Tarsus arasını 15 dakikaya indireceğiz. Şu an Çeşmeli’ ye kadar olan otoban Taşucu’na kadar uzatılacak.”

Hayali bile kenti rüyalara sürükleyen müjdeler bununla da sınırlı değildir elbet…

Devam edeceğiz seyir defterinin sonraki günlerini anlatmaya…

YORUM EKLE