Nükleer Karşıtlarından Eş Zamanlı Eylem

Mersin Nükleer Karşıtı Platform Dönem Sözcüsü Gazi Güz, nükleer santralin doğaya zarar vereceğini belirterek, “Nükleer santrallerin yapılacağı, Karadeniz, Akdeniz ve Trakya’nın eşsiz doğası nükleerin vereceği zararla yok olacak”...

Nükleer Karşıtlarından Eş Zamanlı Eylem
Mersin Nükleer Karşıtı Platform Dönem Sözcüsü Gazi Güz, nükleer santralin doğaya zarar vereceğini belirterek, “Nükleer santrallerin yapılacağı, Karadeniz, Akdeniz ve Trakya’nın eşsiz doğası nükleerin vereceği zararla yok olacak” dedi.
Nükleer karşıtları ‘Dünyada Nükleere Yer Yok’ sloganıyla Mersin, İstanbul, Sinop, Diyarbakır, Kıbrıs, Gürcistan, Yunanistan olmak üzere bir çok merkezde eş zamanlı olarak basın açıklaması yaptı.
Türkiye’de ve dünyada birçok sivil toplum kuruluşunun (STK) destek verdiği eylem Mersin’de Forum Alışveriş Merkezi havuz başında gerçekleşti. Eyleme HDP Mersin Milletvekili adayları da destek verdi.
Grup adına basın açıklamasını okuyan Nükleer Karşıtı Platform Dönem Sözcüsü Gazi Güz, bugün nükleer karşıtlarının eş zamanlı basın açıklaması yaptığını kaydederek, “Bizler, İstanbul, Ankara, Mersin, Sinop, İğneada, Samsun, Batman, Diyarbakır, Kıbrıs,Yunanistan ve Gürcistan’da ‘Dünyada Nükleere Yer Yok’ demek için bir aradayız. Bu birlikteliği bir eylem birlikteliğinden öte, yerel ve uluslar arası boyutta nükleer karşıtı mücadele için bir adım olarak görmekteyiz” ifadelerini kullandı.
Yapılması planlanan nükleer santrallerin doğaya zarar vereceğini bundan dolayı sokakta olduklarını ifade eden Güz, “Karadeniz, Akdeniz ve Trakya’nın eşsiz doğasının yok olmasına sebep olacağı gibi başta tüm Türkiye topraklarını, Karadeniz ve Akdeniz ülkelerini radyasyon ve nükleer atıklarla zehirleyeceği ve tüm dünyayı tehdit edeceği bilinciyle eş zamanlı olarak sokaktayız” diye konuştu.
Sahte ve halktan gizlenerek sürecin yürütüldüğünü iddia eden Güz, “Halkların, bilim ve hukuk insanlarının, tüm itirazlarına rağmen anti-demokratik, şeffaf ve katılımcı olmayan, sahte ve halktan gizlenen rapor ve süreçlerle nükleer santral projeleri dayatılmaktadır. Bu kirli süreç seçime giden Türkiye’de AKP iktidarı tarafından bir propaganda malzemesi olarak kullanılmakta, dünyadaki nükleer santrallerin kaza ve olumsuz etkileri halktan gizlenerek nükleer felaket insanlara şirin gösterilmek istenmektedir. Doğa ve yaşam savunucuları, bu hukuksuzluğun ve yalanlarla işleyen sürecin muhatabıdır ve ‘ben yaptım oldu’ denilerek nükleer kirliliği dayatanlara izin verilmeyecektir” şeklinde konuştu.
Grup basın açıklamasının ardından sloganlar eşliğinde olay yerinden ayrıldı.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER