CENNET/ CEHENNEM’E BİLE İTİRAZ !

Mersin’de yapılacak yatırımlara, projelere sürekli karşı çıkan üç oluşum vardır:

Baro, Tabipler Odası, Mimarlar Odası…

Her konuya karşı çıkışlarını artık bir alışkanlık haline getirdiklerinden, artık kamuoyunda çok da dikkate alınmıyorlar.

Yine bu üç oluşumun “kendi mesleki konuları dışında” neredeyse her konuda fikir beyan etmeleri de ayrı bir konu ve bu yüzden de inandırıcılıklarını kaybediyorlar.

Son olarak kentin gündeminde Cennet/Cehennem’e yapılan asansör eleştiriliyor.

Her yöremizde birbirine benzer tarihi ve doğal zenginlikler vardır; fakat Cennet/ Cehennem Türkiye’de benzeri olmayan, dünyada da ise yalnızca iki benzeri olan eşsiz bir hazinedir.

Bugüne kadar Mersin tanıtımını yalnızca uzak fuar gezileri ile yapmaya çalışıp, Mersin’e tek bir turist gelmesini sağlayamayan “kentin turizm dinamikleri” bu kenti en önemli zenginliği turizmden mahrum bıraktılar.

Cennet /Cehennem’e yapılan yatırım gibi Mersin’in turizmini geliştirmek amacıyla yapılan çalışmaları engellemeye çalışmak, eleştirmek yalnızca kentimize zarar verir.

Cennet/ Cehennem’e asansör ve seyir terası yapılması için ciddi bir bütçe ayrılmasında gösterilen çabayı yakından biliyorum.

Bu çalışmaya başlanmadan önce proje Kültür Varlıklarını Koruma Kurulları ve Tabiat Varlıklarını Koruma Komisyonu tarafından incelenip onaylanmıştır. Konusunda uzman kişilerden oluşan bu kurumların ne kadar hassas, dikkatli ve titiz çalıştıklarını biliriz.

Şimdi 452 basamakla inilen bu yeri artık engelli ve yaşlı vatandaşlarımız da  görebilecekler.

Bölgemizde turizm yatırımları yapan, daha doğrusu ellerini taşın altına koyan ve bölgenin turizm sektörünün gelişmesi için büyük çaba sarf eden  ÇUKTOP (Çukurova Otelciler Birliği) Başkanı Tayyar Zaimoğlu, Başkan Yardımcısı Ali Doğan ve Üye Mustafa Kale yerinde yaptıkları incelemede bu projenin ziyaretçi sayısını arttıracağını ve yararlı olduğunu belirtiyorlar.

Her şeye karşı çıkma anlayışı ile Mersin son 20 yılda çok şey kaybetti.

Bazı yatırımcı firmalar yatırımlarını yurt dışına taşıdılar.

Yapılma ihtimali olan 5 yıldızlı otellerden vazgeçildi.

İstihdam sağlayacak, kenti ekonomisini arttıracak projeler engellendi ya da geciktirildi.

Umarım artık bu kente zarar veren bu İSTEMEZÜK ! çığırtkanlığından vazgeçilir, kent yararına yapılanlar takdir edilir; ya da en azından her hizmet karşısında anlamsız gerekçelerle çıkıntılık yapmaktan vaz geçilir. Zira artık kamuoyu nezdinde böylesi müzmin muhalif kafaların hiçbir inandırıcılığı kalmadı…

Son söz: Cennet/Cehennem bu kentin, bu ülkenin eşsiz bir değeridir; burayı ziyaret edenleri sayısız basamakları inip çıkmaktan perişan eden, engelli ve yaşlı ziyaretçilerin mekânla kaynaşmalarına mâni olan ilkelliği ortadan kaldıran, gerekli bilimsel kurulların onayını alarak buraya modern bir teknolojik kolaylık sağlayan ilgili hemşerilere teşekkür ediyorum.

Hayat, toplum ve tarih hizmetleri anar; gerisi, toplumsal hafızanın çöplüğüne gider. 

YORUM EKLE