Bir Dünya Kenti Mersin.

Her fırsatta Mersin'in bir dünya kenti olduğunu bunun için elinden geleni yaptığını dile getiren Büyükşehir belediye başkanı Macit Özcan doğru söylüyor Mersin gerçekten bir Dünya kenti. Ancak nasıl bir dünya kenti. Onu bizde görmek istiyoruz.

Bir dünya kentiki yolları tozdan topraktan geçilmiyor,
Kaldırımları işgal edilmiş seyyar satıcıları sokak başlarını tutmuş. At arabaları ile sokaklara tezek kokusu saçılmış bir dünya kenti. Metro ve hafif raylı sistem yerine, hafif raylı taşıma projesi tabelalarının göğsümüzü kabarttığı bir dünya kenti Mersin.
Kentin o kadar çok sorunu varkı çözülecek listeye nereden başlayacağı belli olmayan bir Büyük şehir belediye başkanı her fırsatta Mersin bir dünya şehri diye demeç veriyor.
-Kent Kimliğini kazanamamış bir dünya kenti Mersin.
Tarım Şehrimi? Sanayi Şehrimi? Turizm Şehrimi ? Lojistik  Şehrimi ve dahası hangi alanda ilerlemek gerekiyor o alanda kent yöneticileri neler yapıyor. Ve biz de kabul ediyoruz henüz uzayda bir yerde yada, ayda bir Mersin olamdığına göre elbette bir dünya kentiyiz. Ama çile üstüne çile toz üstüne toz yuttuğumuz bir dünya kenti mersin.. soruyorum bu nereye kadar devam edecek. bu sıkıntılar ne zaman bitecek.
Sayın Macit Özcan Lüks otomobilinden inipte sokaklarda ki derin çukurları ne zaman görecek. ne zaman bizde şehrimizin güzelliğiyle övüneceğiz. İmrendiğimiz başka şehirler gibi olacağız. çok merak ediyorum. Bu ceza niye neden Mersin bu kötü kaderine dur diyemiyor.
Bir Kayseri, bir Malatya, bir Bursa, bir Konya, Samsun ve daha bir çok güzel il gibi sorunları çözülmüyor.
Mersin sadece sahilden ibaret değil diğer mahallelerde bu şehrin bir parçası oraları görmezden gelemeyiz..1,buçuk milyon insanın yaşadığı bir şehir bu kadar kötü yönetilip haketmediği kaderine bırakılamaz.
Umulur ki bu halk kendine yapılan bu haksızlığı görür ve kendini yönetecek hizmet edecek doğru kişiyi seçer..
YORUM EKLE