Siber güvenliğe dikkat

Siber Güvenlik için Nereden Başlanmalı

Siber güvenliğe dikkat

Siber güvenliğe ihtiyaç artıyor

Girişim Kulübü tarafından düzenlenen "Geleceğin Sektörleri" konferansında yazılım ve siber güvenlik sektörlerinin geleceğine dikkat çekildi.

Konferansta konuşan Ekonomist Önder Tavukçuoğlu, "savunma, siber güvenlik, sağlık, tarım ve gıda gibi sektörler yerli olmak zorunda" dedi.

E-ticaret sitesinin hacklenmesi ve bir banka

Öte yandan son zamanlarda ünlü bir e-ticaret sitesinin hacklenmesi ve ülkenin en büyük bankalarından birinde yaşanan hacklenme iddiası siber güvenliğin önemini bir kez daha gün yüzüne çıkardı.

1950'li yıllarda başlayan ve ardından 90'lı yıllarda hızlı bir gelişme yakalayan otomotiv, beyaz eşya, bilgisayar, mobil telefon gibi sektörlerin yerini yazılım, siber güvenlik, elektrikli araç, yeşil enerji, e-ticaret sektörlerinin aldığına dikkat çekiliyor.

Konferansta konuşan Ekonomist Önder Tavukçuoğlu, yazılım, siber güvenlik, akıllı şehirler, nesnelerin interneti, yapay zeka, veri depolama alanları gibi sektörlerin hızlı büyüyebileceğini ifade etti.

5G teknolojisi

Tavukçuoğlu, "5G, teknoloji sektörü için yeni bir değişimin başlangıcı olacak. Yazılım, siber güvenlik, akıllı şehirler, nesnelerin interneti, yapay zeka, veri depolama alanları çok daha hızlı büyüyecek" diye konuştu.

Öte yandan Tavukçuoğlu bazı sektörlerin yerli ve milli olması gerektiğine dikkat çekerek şunları söyledi: "Savunma, siber güvenlik, sağlık, tarım ve gıda yerli olmak zorunda. Devletler için bu değişmez kuraldır."

"5G teknolojisi elektriğin icadı gibi olacak"

5G'nin teknoloji ve yazılım sektörü için elektriğin icadı gibi olacağını söyleyen Önder Tavukçuoğlu, "Bu her sektörü etkileyecek bir konu. Her zaman söylüyorum bazı şeyler zorunlu olarak büyümeye devam edecek. Piyasa düşer çıkar ancak bazı sektörler aradaki farkı hızlı kapatır. Yıllar önce nasıl otomotiv, beyaz eşya, bilgisayar, mobil telefon gibi sektörler hızlı büyüdüyse ve dönüşüme girdiyse şimdi de yazılım, siber güvenlik, elektrikli araç, yeşil enerji, e-ticaret, tarım, gıda ve madencilik hızlı büyüyecek ve dönüşüm geçirecektir" şeklinde konuştu.


 

Ağ ve Siber Güvenlik Uzmanı Ne Demek?

Çalıştığı/hizmet verdiği kurumun elektronik bilgi sisteminin korunmasını sağlayan kişidir. Özel ya da devlet kurumlarında çalışabilir. Siber ağların ve bilgisayar teknolojilerinin her geçen gün gelişmesi nedeniyle bu sektörde nitelikli personel ihtiyacı da oldukça fazladır.

Geleceğin meslekleri arasında yer alan Siber Güvenlik Uzmanı Nasıl Olunur?

En çok aranan konular arasında yer alıyor. Geleceğin en çok kazandıran mesleklerine aday bu sektörde özellikle bilişim alanında kariyer yapmak isteyen birçok kişi, kendi alanı olarak siber güvenlik alanını seçiyor. Siber güvenlik uzmanı nasıl olunur, siber güvenlik uzmanının bilmesi gerekenler nelerdir bu konularına hakim olduktan sonra meslek seçimini doğru şekilde yapmak önem arz ediyor. Bu sektörde siber güvenlik için nereden başlamalı ve Türkiye’ de siber güvenlik uzmanı hangi üniversitelerde var, Siber Güvenlik uzmanı Kursu nerede ve Siber Güvenlik Uzmanı maaş 2021 yılında ne kadar oldu Siber Güvenlik Uzmanı iş ilanları başvuruları başladı, vb. gibi konuları bulabileceğiniz içeriğimize göz atarak tüm detayları öğrenebilirsiniz.

Siber Güvenlik Uzmanı Nedir?

Son zamanlarda dijital alt yapının yaygınlaşması ile birlikte devlet kamu kurumları ve birçok sektörde siber saldırılar, siber suçlar, fidye yazılımı, ddos saldırıları hakkında birçok haber yayıldı. Büyük kuruluşlardan bireysel kullanıcılara kadar neredeyse herkes bu saldırıların kurbanı olabilir. Yine, bu saldırılar yalnızca bilgisayarları ve sunucuları hedef almıyor. IPhone veya Android cep telefonlarından internete bağlanan her cihaz artık bu saldırıların hedefi halinde. Bu saldırıları önleyen siber güvenlik uzmanlarına son yıllarda ihtiyaç arttı.

Dijital varlıkları korumakla görevi

Artan ihtiyacın karşılanması amacıyla üniversitelerin yüksek lisans bölümlerinde siber güvenlik uzmanı bölümleri açılarak bu açık kapatılmaktadır. Orta ve büyük ölçekli şirketlerde genellikle istihdam fırsatları bulan siber güvenlik uzmanları, şirkete ait dijital varlıkları korumakla görevlidir.

Siber Güvenlik için Nereden Başlanmalı?

Herhangi bir meslekte olduğu gibi, siber güvenlik uzmanlığında da kariyer basamaklarını yükseltmeye ihtiyaç vardır. Bir siber güvenlik uzmanı olmak için, Linux dağıtımına hakim olmak, bir veya daha fazla programlama dili bilmek ve ağın yapılarını bilmek gerekir. Sunduğunuz çalışmalar, sahip olduğunuz bilgi ile doğru orantılı olarak farklılık gösterdiğinden, geliriniz de değişebilir.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER