“BETONLU” KAHVALTI – KAHVALTISIZ “ASFALT”…

Toroslar Belediyesi önemli konuların ele alınacağı basınla sohbet adı altında kahvaltılı bir toplantı düzenledi.

Sonuçta basın toplantısının amacının beton yol yapımına geçileceğinin bildirilmesi olduğu anlaşıldı.

Evet; Toroslar Belediyesi ulaşımda kaliteyi arttıracak projelerden biri olan beton yol modeline geçeceklerini açıklıyor…

Şu şekilde bir açıklama yapıyor Başkan;

İlçemiz ve ilimiz adına önemli bir çalışmaya imza atıyoruz. Tüm dünyada, gelişmişliğin ve sosyoekonomik büyümenin göstergesi olarak görülen ulaşım ağı Toroslar’da en iyi seviyeye taşınıyor ve ilçemiz uzun ömürlü, ekonomik ve sağlam beton yollarla taçlanacak. Toroslar halkı uzun ömürlü ve dümdüz yollardan evine, işine, yaylasına en rahat şekilde ulaşacak.”

İlginçtir; Torosların basın açıklaması yaptığı gün Büyükşehir Belediyesi de yol konusunda bir açıklama yapıyor.

Başlık “Büyükşehir’den Toroslar’da Asfalt Hamlesi”

Yani Toroslar Belediye Başkanı’nın yukarıda söylediği “Tüm dünyada, gelişmişliğin ve sosyoekonomik büyümenin göstergesi” söyleminin aksine Büyükşehir  beton yerine asfalt çalışması yapıyor.

Yani dünya standartlarında gelişmişliğin ve sosyoekonomik büyümenin gerisinde bir duruş sergiliyor.

Büyükşehir Toroslarda Asfalt Hamlesi Projesini basına kahvaltısız olarak; yalnızca bir basın bildirisi ile bildiriyor.

Burada tabii bir beton ve asfalt çelişkisi ile kahvaltılı ve kahvaltısız çelişkisi dikkati çekiyor.

Bu Toroslar Belediyesi’nin son 2.5 hafta içerisinde ikinci kahvaltılı toplantısı.

Avrupa Yerel Kadın Erkek Eşitliği konusunda atılacak bir dakikalık bir imza için de yine kahvaltılı bir basın toplantı yapılmıştı.

Demek ki giderek hafta da bir gün basına kahvaltılı programa doğru gidilecek. Rutin olarak haftanın belli bir günü yapılırsa, basın mensupları için de daha uygun olur.

Belki Büyükşehir Belediyesi de örnek alır o da küçük, büyük, önemli,  önemsiz, gerekli, gereksiz,  doğru,  yanlış,  saçma, mantıklı hizmetlerini kahvaltı ile duyurur.

Ya da ciddi bir Belediyecilik anlayışı ve belediyelerin mali açıdan sorunlu olduğu bu dönem göz önüne alınarak, illa böyle bir basın toplantısı yapılacaksa bu kahvaltısız, yemeksiz, hediyesiz olmalıdır.

Toroslar Belediyesi önce bir vizyonsuzluk göstergesi olan, yukarıda söz ettikleri dünyada gelişmişliğin ve sosyo-ekonomik büyümenin göstergesi fikri ile ters düşen, adeta Mersin’in zenginliklerini aşağılayan Truva Atı ve Peri Bacası gibi saçmalıkları bir an önce kaldırmalıdır. Daha sonra dinozor, hayvan figürleri, şişe lastik saksılar, duvar resimleri gibi çocukça basitliklerden vazgeçerler.

Son olarak da her sıradan belediye çalışmasını haber yapan anlayışa bir düzen ve disiplin getirirler.

Bir de şu “Gelişmişliğin ve sosyo-ekonomik  büyüme göstergesinin EN İYİ SEVİYESİ” konusunda Büyükşehir Belediyesiyle Toroslar Belediyesi arasında bir müzakere sonrasında anlaşmaya varılmalıdır; öyle ya, Toroslar böylesine gelişkin bir anlayışla Beton yol yapmaya karar vermişken, Büyükşehir bizleri hâlâ Asfalt yol gibi ilkelliklere layık görmesin! Bu arada “ Kahvaltı “ meselesinde de uyum sağlanırsa, basın mensubu arkadaşlar da gerekiyorsa bir sabah simidiyle toplantıya gelirler.

Ha; Truva Atı, Peri Bacası, Şişe saksılar ve Hayvan Figürlerinin hangi gelişmişlik göstergesi olduğunu da ilgili basın büromuz kültürel ve sanatsal-analitik bir  yazıyla -elbette kahvaltılı bir toplantıyla- açıklarsa ( gerekiyorsa bu derin mevzuda eski yönetimden yorumsal destek alabilirler)Mersinliler olarak bizler de aydınlanmış oluruz.

YORUM EKLE