Belediyelerin asfalt dökme yarışı.

Belediyeler son zamanlarda asfalt dökme yarışına girdi. Şu kadar asfalt döktük, falanca sokağı asfaltladık, şu mahallenin yolunu asfaltla buluşturduk diye sözde hizmet reklamı yapamaya çalışıyorlar. Yapmaya çalışıyorlar iyide, asfaltı 6 aydan fazla düzgün kalan sokak var mı hiç gördünüz mü ?
Benin aklım erdi ereli belediyeler sürekli oraya buraya asfalt döküyor, nedense daha asfaltı sağlam yolu içimize sindire sindire kullanamadık. Nedir bu işi problemi suç kimde yada bu asfalt bu kadar ucuz mu ? Belediyeler asfalt kaplamaktan başka bir iş bilmezler mi ?
Bu belediyecilik anlayışı böyle mi oluyor anlamış değilim. 
Mersin büyük şehir belediyesi basın açıklamasında 1 yılda 600 bin ton asfalt döktük, asfaltı olmayan kırsal mahalle yolu kalmadı diye reklam yapıyor. İyi güzel anladık ya bu işte bir yanlışlık yok mu, Okan Merzeci , Kaya Mutlu, Halil Kuriş, Macit Özcan geldiler gittiler Asfalt döktüler, kaldırım yaptılar, ne hikmetse hala asfaltı olayan yerleşim yeri var. Nereye gitti bunca asfalt merak ettim doğrusu bir araştırayım diyorum son 15-20 yılda kaç ton asfalt döküldü kaç kilometre yol yapıldı. Bu asfalt maliyeti ile buradan Marsa yol olurmuydu bir görelim. Giden belediye başkanları gitti, döktü asfalt ancak hangisini asfaltı kaldı bilmem, ama anladığım şu ki Burhanettin Başkan ahdettimiş olsa gerek onca dökülen asfalt ve kaldırıma inat, Daha önceki belediye başkanlarının ne asfaltını nede kaldırımını görmek istemiyor. Acımasızca hepsini söküyor tekrar yapıyor bunu gören görüyor, kimse ne oluyor yazık değil mi bu güzelim kaldırımlara demiyor sanırım. Yapılsın görelim bakalım kaç ay bazıları sağlam kalacak not edelim. 
Büyükşehir çalışa dursun bakalım. Güzel  çalışıyor bazı yerlerde itirazım yok. Kaynakların düzgün kullanılmamasına itirazım var. Bekle ki düzelsinler babalarının parası olsa böyle har vurup harman savurmazlar sanırım daha dikkatli olur kılı kırk yarar özen gösterirler diye düşünüyorum. Akdeniz belediyesi bir çok mahalleyi üstüne dökerek asfaltladı, gel gör ki Nusratiye mahallesinde bir sokak komple Telekom tarafından kazıldı, yine eskisi gibi berbat bir şekilde. Yenişehir belediyesi emirler kırsal mahallesinin yollarını komple parke taşı ile döşedi, gel gör ki bir sokağı Meski geldi köstebek gibi baştan aşağı kazdı öyle bıraktı. Bunlar olurken hani nerede plan program , nerede uyum içinde çalışma daha diğer belediyeleri söylemeye gerek yok. Dök asfaltı, kaldırımı ihale et müteahhide yapsın, sonra Meski gelsin kazsın, arkasından tekrar asfalt, kaldırım döngü böyle başlasın sözde belediyeler hizmet yapsın müteahhitler para kazansın.
Neylersin ki para devletin malı deniz, yemeyen bekle ki göresin deriz.
YORUM EKLE