BARIŞ HERKESİN HAKKI

 Ülkemiz zor günlerden geçiyor. Böyle zamanlarda herkes sözleriyle eylemleriyle soğukkanlı olmalıdır.
Öfke baldan tatlıdır demiş atalarımız ancak bugün bizim ihtiyacımız olan öfke değil sağduyudur. - Sokağa çıkma yasakları - şehitlerimiz - Bombalar, mayınlar, kurşunlar -İçimiz yıkılıyor -Bazen sessiz -Bazen gürültülü Gürültülü diyorum; Çünkü protestolar amacını aşarak insanlara zarar vererek, yakıp yıkarak, döverek, dükkanlarını yakacak duruma gelmiştir.
Bu saldırılar kardeşliğimize zarar vermekten ziyade, bizi insanlığımızdan da utanılacak duruma getirmiştir. Tüm bu karmaşa içinde içimizden, ta derinlerden dilimize dökülen tek kelime BARIŞ... İnsanlığımızı kaybetmeden bütün gücümüzle ve imkanlarımızla ama'sız, fakat'sız barış istemeliyiz. Mandela 'nın dediği gibi Çocuklarımıza nefreti öğretebiliyorsak Sevgiyide öğretebiliriz. İşte o gün bütün farklılıklarımızla yan yana yaşayabiliriz. Çünkü barış yaşam hakkıdır.
Çünkü barış kadınlarımızın, kızlarımızın namusudur.
Çünkü barış doğmuş ve doğacak olan bebeklerin yaşam hakkıdır. Hiç kimse için değil, çocuklarımız için barışı isteyelim. Çünkü barış herkese iyi gelirr. Önümüzdeki günlerde Kurban Bayramı...
Bu bayram unuttuğumuz tüm değerleri hatırlayıp birbirimize sevgi ile, saygı ile bakmayı öğrenelim.
Bu bayram hiç kimse, hiç bir kimsenin savaşı için, çıkarları için kurban olmasın.
Umut ediyorum ki, bu bayramı ve hayatımızın geri kalanını Barış içinde geçirelim... Her ne yaşamış olursanız olun yüreğinizden sevgi eksik olmasın. Hepinizi sevgi ile saygı ile selamlıyorum.
YORUM EKLE