Ayıkla pirincin taşını.

 Oldu mu şimdi bu Burhanettin başkan, sen mi kazandın şimdi.  Otogarı çok yüksek fiyata vererek belediyenin kasasını doldurdun. Çok mu kazandın? Ama aslında kaybettin insanlara eziyet ederek , elindeki yüce makamın yetkilerini,  sırf önceki belediye başkanı yanlış yaptı otogarı çok ucuza verdi diye, ona inat otogardan nasıl para kazanılırmış, bakın da görün demek için bu yaşananlara zemin hazırladın.  
Her şeyi kendi düzenine göre kuramazsın Sayın Başkan. Bu şehrin dinamikleri var, sivil toplum örgütleri, siyasi partileri var.  Bu yapılanları görmezler mi? halka çıkıp bunu anlatmazlar mı? Otogarda kazanıp parayı kasaya koymakla kazandın mı sanıyorsun. Esas mücadele şimdi başlıyor. Bekleyelim görelim kim kazanacak.
Evet haklısın eski Otogarda belediye iyi işler yapmadı. Çok ucuza kiraya verdi. Bu yanlış makul bir şekilde düzeltilebilirdi. Sen ne yaptın;  ben ne dersem o olur diyerek tek başına karar verdin. Hani bu şehri hep birlikte yönetecektik.  Hani verdiğin sözler! kimle yöneteceksin onu söylemedin tabi ki.  Sayın Başkan birlikte yönetmek sadece "seninle olanlarla" değil, Halkla birlikte olunca anlamlıdır. Halkla yönetmek isteseydin onlara sorsaydın bu böyle olmazdı. Mezitli belediyesi bile yolu kapatmak için referandum yaptı, öyle kapattı. Sayın Başkan sen ise, Mersin'e ait olan bir Otogarı birkaç kişiye sorarak bu fiyata verdin. Halka sormadın, otogar esnafına sormadın.  Sorsaydın böyle olmazdı.  Çünkü otogar işletmecisi ne anlar (!) bu işten dimi, kurmayların daha iyi bilir bu işin hesabını. Gördün şimdi olanları ayıkla pirincin taşını. Çık çıkabilirsen bu işin içinden.
Belediyeler para kazanma yeri değildir. Hizmet yeridir. Otogardan para kazanmak yerine masraflarını çıkartsın, vatandaşa kaliteli hizmet sunsun, yetmez mi. Hani toplu taşıma hep zarar eder ya. Önemli olan ulaşım sorunu belediyeler tarafından çözülsün. Burada farklı olan ne peki. Belediye para kazansın, vatandaş ve esnaf rezil olsun. Tarsus otogarına servisle gitsin kimin umurunda? amaç Tarsus kazansın.  Bu otogar ilk günden beri çok tartışıldı, daha da tartışılacağa benziyor. 
Hem bu ilk değil ki; daha öncede parkomatları kaldırdınız, hem de yüzlerce insanın işsiz kalmasına göz yumma pahasına... Orada ne oldu firmayı cezalandırılmak için, hem esnaf, hem vatandaş hem de yüzlerce işsiz insan mağdur edildi. Sorun çözülemedi. Park sorunu bir nebze olsun hafiflemişken,  şimdi daha da beter oldu.  Firmanın problemi çözülebilirdi yüzlerce insan işsiz kalmazdı, park sorunu bir açıdan çözülmüş olurdu. Fakat firma size yabancı idi, sizden biri değildi diye mi böyle oldu, düşünmeden edemiyor insan.  Ayrıca parkomatları kaldırdınız, Kaça alındığı bilinmeyen sarı sarı dubaları, caddelere koyarak  trafik sorununu çözmek yerine yeni sorun ürettiniz. Çift şeritli yolu tek şeride çevirdiniz.  Otogarda ve Otoparkta inat yerine uzlaşsaydınız, bu sorunlar yaşanmayabilirdi. Tabi ki muhalefet partileri özellikle Ak Parti , CHP ve HDP, sessizliğini koruyor, bu durumdan  şikayetçi değiller anlaşılan. Ne zaman konuşacak, ne zaman mağdur vatandaşın ve esnafın yanında olacaklar bekleyip göreceğiz. 
YORUM EKLE
YORUMLAR
Osman Yörük
Osman Yörük - 9 yıl Önce

bam teli̇