AVRUPA "EVET" İÇİN ÇALIŞIYOR

Demokrat, insan hakları savunucusu olarak bilinen ve kendilerinin öyle olduğunu iddia eden Avrupa, Ak Partili bakanların, 16 Nisan’da yapılacak referandum için ülkelerindeki Türk seçmenleri ile buluşmalarını engelliyorlar. Yıllarca Avrupa insanında, devletlerinde, insana ve inanca çok büyük saygı olduğunu sandık ve öyle kabullendik.
Son olaylar bize şunu öğretti sanırım: Bizi istedikleri biçimde sömürdükleri sürece ve istedikleri şekilde kölesi olursak, insana ve İslam’a saygı duyarlar.

Acaba, Avrupa’nın bu boşuna uğraşısı referandumda nasıl bir sonuç oluşturur? Bana göre bu Avrupa’nın çabası boşuna. Hem Avrupa hem Türkiye’deki kararsız seçmenleri, Avrupa’nın çift yüzlülüklerini görecekler ve ‘Evet’e yöneleceklerdir.
Hollanda, Almanya ne yapmak istiyor? Topyekun saldırıyorlar. Halk bunların düşmanca yaptıklarını görüyor ve biliyor. Halk, bunların düşman bildiği hedefindeki ‘Evet’çilerin yanında yer alacaktır.

Türkiye eski Türkiye değil. Eskisi gibi içişlerine karışabileceğini sanıyorlar. Ne diyor Avrupa Komisyonu’nun anayasa hukukçularından oluşan Venedik Komisyonu, anayasa değişikliği ile ilgili; “Değişiklik, geriye doğru atılmış tehlikeli bir adım” şeklinde açıklama yaparak hayır taraftarlarına destek vereceğini sanmaktadır.
BM İnsan Hakları Komisyonu’nun yayınladığı raporda da, Güneydoğu illerindeki hak ihlallerinden bahsederek doğrudan iktidarı suçluyor. Ama Güneydoğudan çıkacak evet oylarının oranı hepsini şaşkına çevireceğini düşünüyorum. Örgüt baskısı kalktığı için seçmen, daha önceki seçimlerden farklı olarak özgürce oyunu kullanabilecektir.

Avrupa’da, daha önce benzerlerine rastlamadığımız kararlar alınıyor. Dışişleri Bakanı’nın Rotterdam’da bir toplantıya katılmak üzere gitmeye hazırlandığı sırada Bakan’ın uçağının Hollanda’ya inişine izin verilmiyor. Doğrusu önce izin verilirken, uçağın kalkmasına birkaç saat kala, bu izin iptal ediliyor.

Başta Almanya olmak üzere Avrupa ülkeleri, 15 Temmuz darbecilerine kapılarını açtılar. Sığınma hakkı tanıdılar. 16 Nisan’daki referanduma yaklaştıkça da ‘Hayır’ diyeceklerin yanında oldular. Bakanlara hatta Cumhurbaşkanı’na yasaklama getirdiler. Almanya, Hollanda ve Avusturya bu konuda öne çıkanlar. Boşuna. Artık yeni bir Türkiye var.

Yeni Türkiye nasıl oluştu? Sırasıyla milletin ‘Evet’ dediklerini yok sayarak, aksine ‘Evet’leri daha çok güçlendirdiklerine bir bakalım. “Ak Parti MHP ve oyumun rengi” başlıklı yazımda bir okuyucum, hocam yazınızı okudum ama; “Siz AKP’ye ya da Tayip Erdoğan’a mı evet diyorsunuz, yoksa anayasa değişikliğine mi anlayamadım” diye yorum yapmıştı. Tabi ki, ‘Evet’ demek isteyenler, anayasa değişikliğine, çocuklarımızın geleceğine, Türkiye’nin geleceğine oy vereceklerini düşünüyorlar. Yeni Türkiye’yi kuran, Tayip Erdoğan ve onun kurucusu olduğu parti. Onun için yeniliğin faturasını başkasına çıkaramazsın. Millet acaba durmadan aynı yere neden oy kullanıyor bir bakalım mı?(Bir önceki yazımdaki yorum yapan sevgili kardeşimden özür diliyorum; yeni Türkiye’yi kuran Tayip Erdoğan. Onsuz yazılarımı yazamıyorum.)

Tayip Erdoğan şiir okudu mahkum ettiler, muhtar bile olamaz dediler. Ama Belediye Başkanlığı yaptığında halk onu sevmişti, bu olmamalıydı dedi, halk onu Başbakan, Cumhurbaşkanı yaptı.
Seçimde birinci parti olan Necmettin Erbakan Başbakan oldu, 28 Şubat post modern darbesiyle alaşağı yaptılar partisini kapattılar, halkın buna da itirazı oldu.
Vural Savaş, “kan emiciler, vampir” gibi nitelemelerle hakaretlerde bulundu, halk bunun karşısına durdu.
Refahyol Hükümeti’ni devirme hareketleri ve buna sebep olan, Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı ve Meşhur ikinci başkan Çevik Bir gibilerinin tavırları halk tarafından asla kabul görmedi.
28 Şubat’ın meşhur DGM Savcısı Nuh Mete Yüksel’in uygulama ve tavırları asla kabul görmedi. Halk bunları asla unutmadı ve unutmayacak.
Çok farklı bir oy yüzdesiyle hükümet kurmuş Türkiye’nin en büyük iktidar partisini kapatmak için dava açan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya gibilerine halk ne oluyor dedi.
Sabih Kanadoğlu ne yaptı? Eşi başörtülü diye Abdullah Gül’ü seçtirmemek için 367 kuralını uydurdu. Ve aynı gerekçeyle, muhtıra yayınlayan Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükkanıt gibilerinin tutumları… İşte bunların hepsi Tayip Erdoğan’a gizli hizmet etmişlerdir. Bu yapılanların hepsiyle Tayip Erdoğan’ı güçlendirdiler. Bu saydığım kişilerin kösteklemeleri destek olarak geri döndü. Bu isimler her seçim ve oylamada Tayip Erdoğan’ı kazandırmış ve iktidara taşımıştır.

En önemlisi de Tayip Erdoğan’ın karşısında, Adnan Menderes, Turgut Özal, Bülent Ecevit, Necmettin Erbakan gibi güçlü bir başka liderin olmaması onu iktidara taşımasına sebep olmuştur. En güçlü karşı lider, seçimde oy kullanmayı bile beceremeyen Kemal Kılıçdaroğlu’dur.
Kılıçdaroğlu, 16 Nisan’da oylanacak olan anayasa değişikliğinin Başbakanlığı kaldırdığını bile bilmeden ‘Hayır’ mitingleri toplantıları yapmaktadır. İşte Tayip Erdoğan’ın karşısındaki lider bu…

Bakanlar Avrupa’ya toplantı yapmaya niçin gidiyor:  Avrupa’daki Türk seçmenlere niçin ‘Evet’ diyeceklerini izah etmek için, değişikliği anlatmak için, nedenlerini anlatmak için gitmek istediler. Yukarıda saydığım maddelerdeki kişilerin davranışları hiçbir biçimde olumsuzluk getirmemiş, aksine olumlu olmuş, halk doğru bulduğunun yanında olmuştur. İşte Avrupa devletlerinin engellemeleri, özellikle kararsızları etkileyecek ve kararsızların ‘Evet’ lehine oy kullanmasına sebep olacaktır. Aynası iştir kişinin lafa bakılmaz. Yukarıdaki sıraladığım isimlerin uyguladığı davranışlar ve alınan sonuçlar bunu gösteriyor.
Hoş kalın. Mart 2017. Anamur. İsmet Kadıoğlu.

 

YORUM EKLE