ANAMUR BELEDİYESİ 1.ETAP SAHİL PROJESİ TAMAMLANDI

Aralık 2021’de Belediye Başkanı Hidayet Kılınç ile doğalgaz ve Sahil Projesi konusunda görüşmüştüm. Verilen bilgiler doğrultusunda yazı yayınlamıştım.

Doğalgazın Anamur’a getirilebilmesi dört aşamalı olacak. Ve Başkan’ın anlatımından iki aşamanın halledildiğini anlamıştım. Botaş’ın Antalya tarafından Anamur’daki depolama ünitesine kadar döşenecek olan boru ihalesinin verilmesi ve ilçe içinde firmanın yaptığı hafriyatların belediyeler tarafından yapılması aşamaları duruyordu.

Görüşmemizde Başkan, Botaş’ın ihale işlemlerini verebilmesi için piyasadaki fiyat dalgalanmalarının (özellikle doların değerinin dalgalanması) durulması gerekir ki, ihaleye verilebilsin demişti.

Doğalgaz konusunda bir görüşmem olmadı ama fiili işlemlerin başlatılamadığını görüyoruz. Ancak, Sahil Projesi birinci etap tamamlandı.

Hidayet Başkan’la görüşmemiz sonrasında sağlık yönünde biraz rahatsızlıklarım oldu. Birkaç ay hastanelerde meşguliyetimiz oldu. Rabbime çok şükür, önce Allah sonra da elimi hiç bırakmadan üç ay hastane hastane dolaştıran eşimle rahatsızlığımı inşallah atlattık.

Sahil projesi için yapılacak olanları şöyle sıralanmıştı:
Kamu yolu, oturma alanı, Karatte karatte gözetleme kulesi, çocuk oyun alanı, fitnes alanı, spor parkı, Engelliler iskelesi ( Projede engelsiz iskele ismiyle söz konusu. Gerçekte engelliler iskelesi.), yeşil alanlar, kafe ve büfeler, bisiklet kiralama noktaları ve durakları, bisiklet ve yürüyüş yolu. Mescit, güvenlik kulübesi, WC, çocuk bakım üniteleri, soyunma kabini ve duşlar, şezlong alanları.

Sahil Projesi, belediyenin kendi imkanlarıyla yapılacak ve Mayıs ayı içerisinde tamamlanacak denmişti. Hanımla birlikte tamamlanıp tamamlanmadığını görmek üzere dolaştık. Tabi aynen söylenen şekliyle tamamlanmış olduğunu gördüm.

Bu yazıyı hemen yazamadım. İkinci kez tekrar gezmeye gittiğimizde ziyaret edenlerin çoğaldığını gördüm. Hatta denize girenler oldukça çoğalmıştı.

Daha önceki notlarıma baktığımda projedeki tüm yapılması gerekenler yapılmış.
Başkan Hidayet Kılınç, 95 bin metrekarelik alanda sahil düzenlemesi yapılacağını belirterek, “Yıllar önce planlanan sahil düzenlemesini gerçekleştirmek bize nasip oldu. Çalışmayı 2 etap şeklinde gerçekleştireceğiz. Bugün burada başlattığımız çalışmayı Mayıs 2022’de tamamlayarak projenin birinci etabını kullanıma açacağız. Yerli ve yabancı misafirlerimizi ağırlayabileceğimiz bu alanda yürüyüş ve bisiklet yolları, sosyal donatı ve peyzaj alanları, mini golf sahası, spor alanı ve çocuk oyun alanları ile engelsiz halk plajı bulunacak” demişti.

Daha önceki sözlerine bağlı kalarak başkan Kılınç Sahil Projesi’nin birinci etabını tamamladı. Tespitlerime göre; bu projede yapılanlar şöyle:

1.Etap 82 belediye tesislerinden Aqupark’a kadar alanda ve 32.000 metrekare.
Caretta Caretta gözetleme kulesi/Çocuk Oyun ve Yetişkin Spor Parkı/Kafeterya ve Büfeler/Mescit ve Güvenlik Ofisi/Kameriye, Pergola ve Banklar/Yürüyüş ve Bisiklet Yolu/Bisiklet Kiralama Noktası/Soyunma ve Duş Kabini/Çocuk Bakım Ünitesi.

Değerlendirmek/Kurallara uygun olarak kullanmak/Yapılana teşekkür etmek/Allah razı olsun demek, biz Anamurlulara düşer.
Teşekkürler Anamur Belediyesi. Teşekkürler Hidayet Başkan.
Sağlıklı olun. Haziran 2022, Anamur. İsmet Kadıoğlu.

YORUM EKLE