Ajandahaber

Hastanelerde Çalışan Taşeron İşçiler İsyanda

GÜNCEL

Mersin Devlet Hastanesinde Bilgi işlem, Temizlik, Güvenlik, Hizmetlerini yapan Teşeron işçiler 14 gündür Maaşlarını alamıyor

Mersin Devlet Hastanesiinde Teşeron işçi olarak çalışan yaklaşık 450 personel 13 gündür maaşlarını alamıyorlar. Herhangibir sendikalarının olmadığından Yasal olarak haklarını arayamadıklarını, konuyu şikayet etmeleri durumunda işten çıkarılma tehdidi ile karşı karşıya kalmaktan çekinen Özel şirket elemanları Çok mağdur olduklarını Asgari ücretle geçinmeye çalıştıklarını ve maaaşlarını yaklaşık 6-7 aydır düzensiz olarak 10 - 15 gün gecikmeli aldıklarından çok zor günler geçirdiklerini bildirdiler. 
Sorunun Kamu hastaneleri Birliği Sekreterliğinden Mi?  Firma sahiplerinden mi kaynaklandığını bilmediklerini, bu konunun biran önce sağlıklı olarak çözülmesi gerektiğini maaşlarını devlet memurları gibi düzenli almak istediklerini aktardılar.

Konu ile ilgii yaptığımız araştımada Firma sahiplerinin, Mersin Kamu hastaneleri Birliği Sekreterliği tarafından Hakedişlerinin zamanından hesaplarına yatırılmadığından bu sebeple çalışanlarının maaşlarını zamanında ödeyemediklerini aktardılar.

Sağlık bakanlığı yetkilileri Bu durumu Görmüyormu?  Her konuda reform yapan hükümet, daha önceki yönetimde maaşlarını düzenli alan firma çalışanların, şimdi neden maaşlarını düzenli alamadıklarını açıklayabilecek mi?. Kamu hastaneler birliği bu konuda ne yapıyor ne yapmayı Düşünüyor ? Sendikalı olamadıkları için, seslerini duyuramayan,  mağdur durumda olan çalışanlar perişan durumdalar. Asgari ücretle zor geçinen teşeron işçiler yetkililerden acil önlem bekliyor.




Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.