Akdeniz Zabıtadan Gıda Üretimine Sıkı denetim

Halkın sağlığı, huzuru ve esenliği için kesintisiz hizmet veren Akdeniz Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin; özellikle gıda üretimi ve satışı yapan işyerlerine yönelik kontrol ve denetimleri aralıksız şekilde devam ediyor.

Akdeniz Zabıtadan Gıda Üretimine Sıkı denetim

Akdeniz Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin; kent sakinlerinin temiz, sağlıklı, güvenilir ve taze gıda tüketebilmelerini sağlamak amacıyla yaptığı denetim ve kontroller devam ediyor. Zabıta ekipleri, son olarak döner ve tantuni salonları ile kuruyemiş dükkânları ve patiserilerde satılan gıdaların son kullanım tarihi ve gramajı, işyerlerinin temizlik ve hijyeni, çalışanların kılık-kıyafeti ve işyeri açma-çalıştırma ruhsatları açısından kontrollerini yaptı.

Denetimlerde; çeşitli eksikleri tespit edilen ve kaldırımı işgal ettikleri görülen işyeri sahipleri uyarıldı, eksiklerini tamamlamaları için süre verildi.  Denetimlerde, özellikle döner satışı yaparken terazi kullanmayan satıcıların bu kurala uyması istendi; aksi halde yasal yaptırım uygulanacağı kendilerine tebliğ edildi.

Başkan Gültak; “Amacımız, vatandaşların sağlıklı gıda tüketmesini sağlamak”

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, denetimler hakkında yaptığı değerlendirmede, ilçe sınırlarında bulunan; gıda üretimi ve satışı yapan işyerlerine yönelik denetimlerin aralıksız süreceğini belirtti. Vatandaşların sağlığı ve esenliği için Akdeniz Zabıtası’nın 7 gün 24 saat görevinin başında olduğunu söyleyen Başkan Gültak; “Vatandaşlarımızın sağlığını korumak, huzur ve esenliğini sağlamak öncelikli görevlerimiz arasındadır. Vatandaşlarımızın sağlığını olumsuz etkileyecek her türlü uygulamanın yakın takipçisi olacağız. Çünkü halk sağlığı ihmale, ertelemeye gelemeyecek çok önemli bir konudur. Tabi amacımız, esnafımızı zor durumda bırakmak değil, bu konuda farkındalıklarını arttırarak insanlarımızın temiz, sağlıklı ve güvenilir gıdaları tüketmesini sağlamaktır” dedi.

Zabıta Müdürlüğü, aylık değerlendirme toplantısını yaptı

Öte yandan; Akdeniz Zabıta Müdürlüğü, aylık olağan değerlendirme toplantısını da gerçekleştirdi. Özel Kalem Müdürü Onur E. Gümüştok ile Zabıta Müdürü Ufuk Sivaslıoğlu’nun da katıldığı toplantıda; müdürlüğün; personel, araç-gereç ve teçhizat anlamında güçlendirildiği ifade edildi, gerçekleştirilen hizmet ve faaliyetler, planlanan çalışmalar ile yeni çıkan yönetmeliklerle ilgili zabıta personeline bilgi verildi. Toplantıda ayrıca, özenli, düzenli ve disiplinli çalışma esaslarının gözetilerek, vatandaşlardan gelen talep ve şikâyetlere en kısa sürede müdahale edilmesi için izlenecek yol ve yöntemler ele alındı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER