Akdeniz Belediyesinden Ücretsiz Kurs

Akdeniz Belediyesi’nin; üniversiteye hazırlanan lise mezunu ve son sınıf öğrencileri için hayata kattığı ve Mersin’de bir ilk olan; “Akdeniz Belediyesi Eğitim Akademisi Projesi”, geniş katılımlı bir toplantı ile kamuoyuna tanıtıldı.

Akdeniz Belediyesinden Ücretsiz Kurs

Konferans salonunda düzenlenen toplantıya, Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Akdeniz Kaymakamı Muhittin Pamuk, Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Şimşek, okul müdürleri ile belediye bürokratları katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan toplantı, akademiyi tanıtıcı videoların gösterimiyle sürdü. Toplantıda ilk söz alan Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Şimşek; Akdeniz’de, 124 okul ve kurumda 62 bin öğrenciye hizmet verdiklerini ifade ederek; “Eğitim camiası açısından çok güçlüyüz. Genç, dinamik, işine kafa yoran ve teknoloji iç içe olan bir eğitim ordumuz var. Dünyayı değiştiren en güçlü silahın eğitim olduğuna, toplumdaki her kurum ve temsilcinin inanarak destek vermesi biz eğitimcileri oldukça mutlu etmektedir” dedi.

“Öğrencinin başarısını hedefleyen örnek bir proje”

Akdeniz Kaymakamı Muhittin Pamuk da konuşmasında, eğitimin; Akdeniz’de ayrıcalıklı bir alan olduğunun altını çizdi, tüm kurumlarla eğitime özel bir hassasiyet gösterdiklerini vurguladı. “Marifet iltifata tabidir” diyen Pamuk; “Akdeniz Belediyesi’nin, eğitime katkı noktasında çok önemli destekleri oldu. Tüm okullarımız, fiziki altyapılarının iyileştirilmesi noktasında elden geçti. Eğitimin kalitesinin arttırılması noktasında, altyapının iyileştirilmesi son derece önemli. Fakat bugünkü proje, tüm bunların ötesinde, öğrenci odaklı bir proje olması açısından hepimizi heyecanlandırdı. Çünkü öğrencinin başarısını hedefleyen ve başarıya odaklanmış bir proje. Bu proje, sadece öğrenciye verilen dijital eğitim katkısı değil; birebir takip edilen, gerektiğinde başarı duruma öğrenci ve veliye aktarılan, öğrencinin kendi haline bırakılmayan bir proje olması açısından son derece önemli. Bu proje ile adeta her eve bir okul, bir derslik, bir etüt merkezi kuruluyor. Sunulan bu fırsatın da çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.

“Programda, hedefini belirleyen çocuklarımız için her şey var”

Akdeniz Belediye Başkanı Gültak ise konuşmasında, göreve geldikleri günden itibaren eğitime, kadınlara ve gençlere özel önem verdiklerinin altını çizdi. Projenin detaylarını anlatan Başkan Gültak; “Böyle bir dönemde istedik ki ailelere ve öğrencilere faydamız olsun. Böyle bir program içine girdik. Bu proje çok önemli, çünkü etüt merkezleri dâhil olmak üzere birçok yer kapalı. Ancak burada çalışmak isteyen, 'ben doktor, eczacı, mühendis olacağım' diyen, kendine hedef koymuş çocuklarımıza dair her şey burada var. Her türlü imkân var. Görselleriyle, videolarıyla, soru çözümleriyle, föyleriyle, ders notlarıyla aklınıza ne gelirse var. Takıldığı zaman Milli Eğitim üzerinden de belediyemiz üzerinden de alanlar var.

Özel öğretmen de sorular da burada var. Ayrıca kendinizi deniyorsunuz. Mersin'de kaçıncısınız? Türkiye'de kaçıncısınız? Performansınız nedir? Bunların hepsini görebiliyorsunuz. Belediyemiz ile ilçe milli eğitim müdürlüğümüz velilere ulaşacak. İyi bir üniversitede okumak, iyi bir bölüm bitirmek birçok gencimizin hayalidir. Dolayısıyla bunun yolu lise sonda iyi bir performans göstererek sınavlara hazırlanmaktır. Bu sistem de öğrencilerimize bunu sağlıyor” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER