Tarhan: “Mersin Halkına Yapılan Zulüm Sona Ersin”

Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Otogar Sorununun Çözümünde Büyükşehir Yönetiminin Sınıfta Kaldığını Ve Halkın Perişan Olduğunu Belirterek, Büyükşehir Meclisi Chp Grubu’nun Artık Bu Zulmün Sona Ermesini İstediğini Söyledi.

Tarhan: “Mersin Halkına Yapılan Zulüm Sona Ersin”
Mersin’in merkez ilçe Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, otogar sorununun çözümünde Büyükşehir Belediyesi yönetiminin sınıfta kaldığını, bir türlü çözülemeyen sorun nedeniyle halkın perişan olduğunu belirterek, “Biz, Meclis CHP Grubu olarak bu zulüm sona ersin istiyoruz” dedi.
Başkan Tarhan, Mersin Şehirlerarası Otobüs Terminali (MEŞOT) ile ilgili yaşanan soruna ilişkin İHA muhabirine açıklama yaparak, Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grubu’nun görüşlerini anlattı. Meclis CHP Grup Sözcüsü olarak yaptığı açıklamada Tarhan, Büyükşehir yönetiminin otogar konusunda birçok yanlışlık yaptığını öne sürdü.
“MERSİN HALKI TAM ANLAMIYLA PERİŞAN DURUMDA”
“Otogar konusunda Büyükşehir yönetiminin sınıfta kaldığını itiraf etmeliyiz” diyen Tarhan, otogar ihalesinin sona erdiği günlerde Mersin’in cadde ve sokaklarının, billboardlarının bayram sevinci ile donatıldığını anımsattı. O dönemde, “Otogarı 62 kat fazlası ile kiraya verdik”, “Belediyeye 20 milyon TL kazandırdık” gibi sloganlarla kendileri tarafından onaylanmayacak bir üslup ile yanlış bir uygulama sergilendiğini dile getiren Tarhan, “Başarının para ile değerlendirilemeyeceği açıktır. Halkın refahı, rahatlığı, mutlu olması rakamlardan daha önemlidir. Geldiğimiz noktada Mersin halkı otogardan dolayı tam anlamıyla perişan durumdadır. Gelin, giderek kronikleşeceği önceden görülmesi gereken otogar konusunda yanlışlıklar yapıldığını itiraf edelim” diye konuştu.
“MERSİN HALKINA ZULMEDİLDİ. BU ZULÜM SONA ERSİN”
Otogar ihalesi öncesinde yeterince hazırlık yapılmadığını, ilgililerle görüşülmediğini ve meclis üyelerinin görüşlerinin alınmadığını iddia eden Tarhan, zararın başında geri dönüş yapılması gerekirken uyarıların dikkate alınmadığını ve sorunun giderek büyümesinin önüne geçilemediğini söyledi. Tarhan, bu süreçte yapılan diğer yanlışları da şöyle sıraladı: “Belediyedeki ilgililerin, ‘yüklenicinin şartname hükümlerine uygun davranmaması nedeniyle ihalenin feshedilmesi gerektiği’ görüşü dikkate alınmamıştır. Belediye Meclisinin yetkisinde olmayan konular bilerek meclise getirilmek istenerek siyaset yapılmıştır. Oysa bu konu siyaset üstü değerlendirilecek toplumsal ve hukuki bir olguydu. Bu davranış ile zaman kaybedildiği gibi iki tarafın da zarar görmesine ortam hazırlanmıştır.”
Otogarın tahliyesi için açılan davanın da yanlış olduğuna dikkat çeken Tarhan, “İhale şartnamesine göre yüklenicinin gerekli ödemeleri yapmadığı, belediyenin zarara uğratıldığı söylenirken, ‘yanlış’ bir şekilde veya ‘bilerek yanlış yapılarak’ otogar için tahliye davası açılmıştır. Oysa tahliyenin idarece gereken yapıldıktan sonra mülki amirden istenmesi gerekirdi. Bu konuda kusuru olan görevliler hakkında herhangi bir işlem yapıldı mı?” ifadelerini kullandı.
Geline noktada Büyükşehir Belediyesi kar etmediği gibi zarara uğradığını belirten Tarhan, “Mersin halkı perişan olmuştur. Yanlışlıkların, usulsüzlüklerin ayrıntılarına girmiyorum ama Mersin halkına bu süreçte zulmedildi. Bu zulüm sona ersin diyoruz” şeklinde konuştu.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER