Serttaş: “Mersin Kendi Markasını Yaratmalı”

Tügiad Yönetim Kurulu Üyesi Soner Serttaş, Türkiye'nin Bütün Kentlerinde 'marka Kent' Çalişmalari Yapıldığını Belirterek, Mersin Marka Kent Olmak İstiyorsa Kendi Markasını Oluşturması Gerektiğini Kaydetti.

Serttaş: “Mersin Kendi Markasını Yaratmalı”
Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Yönetim Kurulu Üyesi Soner Serttaş, Türkiye’nin bütün kentlerinde ’Marka Kent’ çalışmaları yapıldığını belirterek, “Mersin marka kent olmak istiyor ise kendi markasını yaratmalı” dedi.
TÜGİAD Yönetim Kurulu Üyesi Serttaş, yazılı bir açıklama yaparak, Mersin’in markalaşması için kentin öne çıkan değerlerinden öneriler sundu. Mersin’in tarımı, turizmi, sanayisi ve diğer sektörleri ile bir bütün olarak ele alınması gerektiğini vurgulayan Serttaş, “Kızkalesi, Mersin için önemli bir marka. Fakat kent olarak Kızkalesi’ni iyi tanıtamıyoruz. Kızkalesi markalaşmalı. Daha iyi tanıtılmalı. Bu, Mersin turizminin canlanması adına önemli bir detay. Bugün Mersin turizminin simgesi haline gelen, birçok Mersin fotoğrafında ilk sırada yer alan Kızkalesi ile ilgili bir hediyelik eşya bile bulamazsınız. Bu konuyla ilgili sivil toplum örgütleri, Çukurova Kalkınma Ajansı’nın desteğini alarak farklı projeler yürütebilirler” ifadelerini kullandı.
“Mersin olarak ‘Marka Kent’ olduğumuzu iddia ediyoruz ama ortada somut bir şey yok” diyen Serttaş, şöyle devam etti: “Bugün gıda sektöründe tantuni ve cezerye Mersin’in markalaşmış ürünleri. Fakat biz bunu da iyi pazarlayamıyoruz. İnsanlar sadece Kızkalesi’ni görüp, tantuni ve cezerye yemek için Mersin’i tercih etmiyor. Kent olarak işbirliği içerisine girip kenti markalaştıracak bir proje geliştirmeliyiz. İyi bir araştırma sonrasında nasıl bir proje geliştirilebileceği ortaya çıkacaktır.”
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER