MEÜ Öğretim Üyesi Doç. Ocakoğlu’na ‘Genç Bilim Kadını Ödülü’

Mersin Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mine İnce Ocakoğlu, Uluslararası “for Women In Scıence” Programında, 2016 Yılı Genç Bilim Kadını Ödülü’nü Almaya Hak Kazandı.

MEÜ Öğretim Üyesi Doç. Ocakoğlu’na ‘Genç Bilim Kadını Ödülü’
Mersin Üniversitesi (MEÜ) Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mine İnce Ocakoğlu, uluslararası “For Women In Science” (Bilim Kadınları İçin) programında, 2016 Yılı Genç Bilim Kadını Ödülü’nü almaya hak kazandı.
Türkiye’de 2003 yılından itibaren L’ORÉAL-UNESCO ortaklığında düzenlenen uluslararası “For Women In Science” programında, MEÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mine İnce Ocakoğlu, bu yıl destek almaya hak kazanan 6 bilim kadınından biri oldu. MEÜ’den yapılan yazılı açıklamaya göre, “Dünya’nın bilime, bilimin kadınlara ihtiyacı var” vurgusuyla yürütülen bu programa “Malzeme Bilimleri” alanında başvuru yapan Doç. Dr. Ocakoğlu, organik güneş pillerinin verimlerini arttırmaya yönelik sunduğu araştırmayla ödüle layık görüldü. “For Women In Science” programında başarı yakalayan Ocakoğlu, bu program çerçevesinde 15 bin dolar değerinde bir yıllık burs ile desteklenecek.
Aldığı ödülle ilgili duygularını paylaşan Ocakoğlu, bu programda başarılı olma mutluluğunun yanı sıra MEÜ’yü temsil etmenin de gururunu yaşadığını ifade etti. Ocakoğlu, “Bir bilim kadını olarak beni ve öğrencilerimi gerçekten motive eden, amacına uygun bir ödül olduğunu düşünüyorum” dedi.
Araştırma projelerini, disiplinler arası araştırma laboratuvarları ile tüm araştırmacılara destek sunan MEÜ İleri Teknoloji Eğitim, Araştırma ve Uygulama Merkezi (MEITAM) bünyesinde yürüttüğünü belirten Doç. Dr. Ocakoğlu, MEÜ’nün böyle bir altyapıyla büyük bir avantaja sahip olduğunu belirtti.
Ocakoğlu, ödülünü ödül almaya hak kazanan diğer bilim kadınları ile birlikte 3 Mayıs 2016 tarihinde İstanbul’da düzenlenecek törende alacak.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER