Mersinli İhracatçılardan Suudi Arabistan’a Çıkarma

Akdeniz Su Ürünleri Ve Hayvansal Mamuller İhracatçilari Birliği Üyeleri, Suudi Arabistan'ın Cidde Kentinde Düzenlenen Fuara Katıldı.

Mersinli İhracatçılardan Suudi Arabistan’a Çıkarma
Akdeniz Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği üyeleri, Suudi Arabistan’ın Cidde kentinde 21. kez düzenlenen ’Saudi Food and Hospitability Fuarı’na katıldı.
9-12 Mayıs tarihleri arasındaki fuara info stand ile katılan Mersinli ihracatçılar, Türk su ürünleri ve hayvansal ürünlerini sektör temsilcilerine tanıttı, ziyaretçilere çeşitli ikramlarda bulundu.
4 bin metrekare üzerine kurulu Cidde Fuar ve Kongre Merkezi’deki fuarda, başta Suudi Arabistan, Bahreyn, Umman, Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır ve İran olmak üzere 25 farklı ülkeden 500 katılımcı bir araya geldi. Fuarı yaklaşık 20 bin kişinin ziyaret ettiği bildirildi.
"SUUDİ ARABİSTAN PAZARINDAN DAHA BÜYÜK PAY EDİNMELİYİZ"
2015 yılında zor günler geçiren sektör için alternatif pazarlar oluşturmanın zorunlu hale geldiğini vurgulayan Birlik Başkanı Ali Can Yamanyılmaz, "Sektör için alternatif pazar olarak belirlediğimiz Suudi Arabistan’daki fuara ilk kez katılıyoruz. Fuar, her yıl artan uluslararası katılımcı ve ziyaretçi sayısıyla, Suudi Arabistan için uluslararası bir platform olduğunun ve sektörümüz için de önemini kanıtlanmış oldu” dedi. Yamanyılmaz, Suudi Arabistan’ın her yıl 8 milyar dolarlık canlı hayvan ve gıda ithalatı yaptığının altını çizerek, sektörün bu pazardan pay sahibi olmasının önemine değindi. Türk su ürünleri ve hayvansal mamullerinde Suudi Arabistan’a ihracatın, 2014 yılında bir önceki yıla göre yüzde 15’lik artışla 59 milyon dolara ulaştığını ifade eden Yamanyılmaz, "2015 yılında ise yüzde 20’lik artışla 70 milyon dolara yükseldi. 8 milyar dolar olan Suudi Arabistan ithalatından daha çok pay edinmeliyiz. Bu pazardan pay edinmemiz durumda su ürünleri ve hayvansal mamuller sektörünün 2023 yılı için ortaya koyduğu 5 milyar dolar ihracat hedefinde Suudi Arabistan önemli bir oyuncu olacaktır" diye konuştu.
Fuara, Akdeniz Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller Birliği Başkanı Ali Can Yamanyılmaz’ın yanı sıra başkan yardımcıları Şahin Öder, Behiç Salt , yönetim kurulu üyeleri Nevzat Binarbaşı , Nurullah Eskitütüncü, İbrahim Afyon ve Abbay Polat katıldı.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER